Ledőlt egy oszlop - Félbe szakadt az előadás Kolozsváron

Színpadi baleset miatt félbe kellett szakítani pénteken este a Kolozsvári Állami Magyar Színház Don Juan ünnepélyes vacsorája című előadását. A színház szombaton közleményben tudatta: a balesetet szenvedő Pethő Anikó jól van, nem érte komolyabb sérülés.

Lőrincz Ildikó, a színház szóvivője az MTI-nek szombat délelőtt elmondta, a csaknem négy és fél órás előadás egyharmada ment le, amikor a fából készült díszlet egy oszlopa bedőlt a színpadra, és fejbe ütötte Pethő Anikó színésznőt. A baleset általános döbbenetet váltott ki mind a színpadon, mind a nézőtéren, ahol mintegy 150-en követték a produkciót.
A fej- és nyaksérülést szenvedett színésznőt mentővel szállították be a kolozsvári sürgősségi kórházba. Monica Costin, a kórház igazgatója a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a színésznő enyhe fej és nyaki gerincsérülést szenvedett, nem kellett beutalni a kórházba. A Kolozsvári Területi Munkaügyi Felügyelőség munkabaleset miatt indított vizsgálatot a kolozsvári színháznál.

n petho aniko

Pethő Anikó

A Kolozsvári Állami Magyar Színház közleménye:

Kedves közönség,

a tegnap esti előadásban sajnálatos balesetet szenvedett Pethő Anikó kolléganőnk jól van, nem érte komolyabb sérülés.
Köszönjük mindenkinek az érdeklődést és a megértést. A március 15-i előadás nézőit várjuk szeretettel a következő előadásra, amelyre pénteken, április 5-én du. 6 órától kerül sor. Az áprilisi előadásra érvényesek a március 15-re megvásárolt jegyek.

süti beállítások módosítása