Magáról kell majd gondoskodnia a Siklósi Várszínháznak

Működési nehézségekkel küzd a siklósi vár, miután nem kapták még meg a múlt év végén beígért 30 milliós támogatást - írta az Új Dunántúli Napló. 

Mojzes Tamás, a Siklósi Várszínház NKft. nemrég kinevezett ügyvezetője elmondta, hogy jelen pillanatban a megörökölt adósságból 35 millió maradt hátra, amelynek nagy részét még a színházi produkciók utáni tartozás teszi ki. Az Új Dunántúli Napló úgy tudja, a vár vezetője nem is fogja felvenni a fizetését erre a hónapra, így segítené a törlesztést.
A 30 milliót az új siklósi vízszolgáltatótól remélt a siklósi vezetés, de a DRV Zrt. egyelőre nem tudta teljesíteni korábban tett ígéretét, igaz, a másik oldalon a cserébe ígért szerződéshosszabbítás sem történt meg - olvasható a cikkben.

siklos 2

A Várszínház Kft. tízmillió forintos segítséget kapott tagi kölcsön formájában a siklósi önkormányzattól, ezt is számolva a megörökölt adósságállományból, az elmúlt bő fél évben 25 millió forintot sikerült ledolgozniuk. A várban tavaly 70 ezer látogató volt, Mojzes szerint azonban ennek a dupláját is el lehet érni, ha ténylegesen csak a vár reklámozására költenek, és nem "eltúlzott programokat" szerveznek.
Az Új Dunántúli Napló beszámolt arról is, hogy 400 milliós fejlesztést hajtanak végre a várban a nyártól egy uniós pályázatnak köszönhetően, amely után megújul a lovagterem, s a homlokzat is egységes képet kap.
Marenics János polgármester közölte, a Várszínház Kft.-nek hamarosan magáról kell gondoskodnia, de dolgoznak az újabb segítség előteremtésén.

Forrás: Új Dunántúli Napló

süti beállítások módosítása