Magyar zombi - elkezdődtek az olvasópróbák Komáromban

Megkezdődtek a Magyar zombi című kortárs magyar komédia (a szerző, Tasnádi István műfaji megjelölése szerint pszeudo-moliere) próbái a Komáromi Jókai Színházban.

A komáromi színház ajánlója:

Tasnádi István kortárs komédiájának ősbemutatója mindössze hét évvel ezelőtt volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ezalatt a néhány év alatt azonban jónéhány magyar színházban megmérettetett, és mindenhol sikeresnek találtatott, köszönhető ez annak, hogy a szerző nagyon pontos képet fest a magyar valóságról, de a diagnózist könnyed humorba ágyazza. 

olvasópróba 1

Blondin Gáspár, a negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan. Környezete nem igazán igyekszik lebeszélni tettéről, sőt! Végre történik valami Nagyábrándon, végre itt a nagy lehetőség! Így aztán amíg Blondin Gáspár az élet értelmetlenségén tűnődik, a család s a környezet azon töpreng, hogyan húzhatna hasznot a kisember halálából. 

Az előadást, mely Blondin Gáspár nagyábrándi munkanélküli lakos búskomor vergődését és tragikomikus haláltusájának történetét mutatja be, Bagó Bertalan álltja színre, a díszlet és a jelmez Sánta Borcsa tervei alapján készülnek majd, az előadás zeneszerzője Dobri Dániel.
Az előadás tervezett bemutatója: 2013. április 12.

süti beállítások módosítása