Operett-különlegesség a Budapesti Nyári Fesztiválon

A Budapesti Nyári Fesztivál 2013-as programjában több zenés darab is szerepel, köztük egy igazi operett-különlegesség Karls Zeller A Madarász című darabja. Az osztrák szerző operettjének magyarországi ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz, 2013. július 26-án.

Az operettről

A madarász Karl Zeller, a klasszikus bécsi operett képviselőjének legismertebb műve. Ám a darabbot ritkán állítják színpadra, és Magyarországon is csak kevesen ismerik. Idén nyáron azonban a Városmajori Szabadtéri Színpadon megelevenedik az alpesi történet. Az M. West és L. Held könyve alapján készült operett magyar fordítását Fái Jakab Béla készítette, részben Kalotai László verseit is felhasználva. Az operett érdekessége, hogy két bonvivánt is felvonultat, akik felváltva éneklik a fülbemászó dalokat, mint a Nagyapám még ifjú volt, Aki Tirolban csokrot ád vagy a Rajna-valcer, amelyeket nagy valószínűséggel a magyar közönség is hamar dúdolni fog. A madarász ismert slágere még Milka dala, amelyet az operett kedvelők biztosan ismernek különböző operett válogatásokból, még ha nem is tudják pontosan melyik darabhoz kössék.
Darabtörténet
Milka, a szép falusi postáslány solymászi kinevezést kér vőlegénye Ádám számára Theodor hercegtől. A madaraival vándorló tiroli madarász büszkébb annál, hogy elfogadja Milka segítségét, féltékenysége szakításhoz vezet. Mária hercegnő álruhában követi kalandjairól hírhedt férjét, Theodort, ám leleplezés helyett a szerelemmel találkozik a fiatal Ádám személyében. Mária mindent elkövet, hogy Ádám a közelében maradjon az udvarnál. A fiatal szerelmesek kibékülésének útjában hiú hivatalnokok és a pénzsóvár udvaronc, Ladislaus családja áll. Csak a harmadik nap végén derül ki, hogy vajon mindenki megtalálja-e az igazi párját. 
Nemlaha György rendezésében Ádám, a madarász szerepében Egyházi Géza, Milka, a postáslány szerepében Bordás Barbara lesz látható. A darabban szerepet kap még Koltai Róbert,  Kovács Róbert, Csonka Zsuzsanna, Iván Ildikó, Domoszlai Sándor, Németh Gábor.

Forrás: szabadter.hu

süti beállítások módosítása