Ünnepi hetet tart a Madách a Macskák jegyében

A magyar színházi életben egyedülálló eseményre készül a Madách Színház. Andrew Lloyd Webber Macskák című előadása 30 éve látható a Madách színpadán. A jubileumi előadás március 25-én lesz, ám az ünneplés már egy héttel előtte elkezdődik.

Március 18-tól, azaz hétfőtől minden nap különleges programokkal lepi meg közönségét a Madách Színház, a 30 éves Macskák előadás jegyében. 1983. március 25-én mutatta be Budapesten T. S. Eliot és Andrew Lloyd Webber klasszikusát, a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az elmúlt 30 évben az előadást csaknem 1400 alkalommal játszották a Madáchban, a darabot 1,5 millió néző látta. A musical az elmúlt három évtizedben számos szereposztást megélt: a Macskákban összesen 190 művész lépett színpadra.

macskak plakatAz ünnepi Macskák-hét március 18 –án a Tolnay Szalonból indul, ahol 16 órakor nyílik fotókiállítás Kanyó Béla és Mohos Angéla képeiből, amelyek megidézik a Macskák elmúlt 30 évének nagyszerű pillanatait.
Kedden, március 19 –én, 14.00 órakor a Hősök terétől indul a Macskák-kamion, amely végigvonul Budapest utcáin, miközben a jövő kismacskái végigtáncolják a fővárost, a feldíszített kamionon. A nagyjából egy órás felvonulás végcélja a Madách Színház, ahol a Macskák szereplői várják a gyerekeket, akik a Madách Teremben eltáncolják a darab híres táncjelenetét, a Bált.

Szerdán, március 20-én 15.00 órakor a Fővárosi Állatkertben folytatódik az ünnepi Macskák-hét, ahol a Macskák szereplői örökbe fogadnak egy szibériai tigrist, akinek a gyerekmacskák eltáncolják a Macskabált.

macskák 30A Madách Színház egy ideje – többek közt Facebbok oldalán- keresi azokat, akik 1983. március 25-én, a Macskákkal egy napon születtek. A produkció 30 éves „ikertestvéreit” március 21-én 17.00 órától vendégül is látják a színházban. Szerednyey Béla, Tóth Enikő és Szirtes Tamás fogadja az ünnepelteket, akik ezután kulisszajáráson vehetnek részt, megnézhetik a színpadot, a díszletet, a színház azon részeit, ahová a nézők nem jutnak be. Az ünnepelteket végül a művészbüfében köszöntik fel, Macskák-ajándékokkal. Az est fénypontjaként pedig megnézhetik az Új Generáció bemutató előtti főpróbáját. Másnap, március 22-én, 19.00 órakor kezdődik az a Macskák előadás, amelyben bemutatkozik az Új Generácó, többek közt egy egykori macska, Hűvösvölgyi Ildikó lánya Kisfaludy Zsófia és Puskás Peti.

macskák új

Március 23-án, szombaton 15.00 órától az egyik budai bevásrlóközpontan különleges Flashmob készül: Macskabál tánccal és Koós Rékával, aki Memoryt énekli majd. A táncprodukcióhoz bárki csatlakozhat! Az esemény moderátorai Kökényessy Ági és Puskás Péter lesznek. Vasárnap, március 24 –én 11.30-tól 13.30-ig   a macskarajongó gyerekeké a terep a Madách Színház emeleti büféjében, ahol arcfestéssel változhatnak kismacskákká.

MacskákAz ünnepi hét csúcspontja 2013.03.25 –én lesz, amikor felgördül a függöny a Macskák 30. jubileumi előadásán, ahol mindenki fellép, aki valaha játszott a darabban: mintegy 120 színművész és sok-sok táncművész várja a különleges estén a közönséget.

Forrás, fotó: Színház.hu, Madách Színház

 

süti beállítások módosítása