Egymás látása címmel kezdődik a Művész Páholy sorozat

Egymás látása címmel - Tóth Evelin és a TrióM, Szabó T. Anna, Dragmán György és Gryllus Dorka estje látható március 25-én, 19 órától a New York Kávéházban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, idén is elindul a New York Kávéház kulturális programsorozata, a Művész Páholy. A szervezők kéthetente látják vendégül a kortárs magyar kulturális, művészeti élet legmeghatározóbb alkotóit. A New York Művész Páholy március 25-én, hétfőn este is irodalommal, zenével várja az igényes kulturális kikapcsolódásra vágyókat.
A zenés, irodalmi esten bemutatkozik Tóth Evelin énekesnő legújabb, Trióm akusztik formációjával, emellett köszöntik a 40 éves Dragomán György írót, vendég lesz felesége, Szabó T. Anna költő is. Az esten beszélget és közreműködik Gryllus Dorka színésznő.

toth evelin

Tóth Evelin (fotó: Révész Róbert)

A vendégekről:

Tóth Evelin 7 éves kora óta énekel, a klasszikus(opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Két szólólemeze jelent meg, 2002-től a Hólyagcirkusz színházi társulat tagja volt. TRióM akusztikus formációjával mutatkozik be a New York Művész Páholyban, ahol a nemrég elhunyt Ravi Shankar-tanítvány Szalai Péter (cajon) és Kardos Dániel (gitár) lesznek zenésztársai. Repertoárjukban a melankólikus fádótól a szenvedélyes Flamencón át saját szerzemények és versmegzenésítések lesznek hallhatóak.

grag

Fotó: szaborobertcsaba.blogspot.hu

Dragomán György József Attila-díjas író Erdélyben, Marosvásárhelyen született, 1988 óta él Budapesten. Tizenhárom éves kora óta ír, diplomáját és PhD fokozatát az ELTE angol szakán szerezte. 2002-ben jelent meg A pusztítás, majd 2005-ben A fehér király című kötete, melyet több mint harminc nyelvre fordítottak le. Dragomán György emellett fordít (például Samuel Beckett-et), honlapokat szerkeszt, vagy filmkritikákat ír.
Felesége, Szabó T. Anna költő, író, műfordító. Erdélyben, Kolozsvárott született, 1987-ben települt át családjával Magyarországra. A szombathelyi gimnáziumban ismerkedett meg író férjével. Az ELTE magyar-angol szakán diplomázott, majd Angol Reneszánsz és Barokk PhD-programon végezte doktori tanulmányait. Egyetemi évei alatt kezdett publikálni, első kötete 1995-ben jelent meg, A madárlépte hó címmel. Négy további könyv, illetve számos gyermekvers-kötet szerzője.

Szabó-T.-Anna2

Fotó: kulter.hu

A március 25-i esten kiderül, milyen baráti és munkaszálak fűzik össze a vendégeket, s a koncert mellett felolvasás, beszélgetés és meglepetés is tarkítja majd a programot.
A belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ami a műsorra vonatkozó részvételen túl egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.
Az estre való belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen.
A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

süti beállítások módosítása