Milyen Shakespeare bábokkal? - Egy különleges Szentivánéji álomról

Shakespeare Szentivánéji álom című darabját vitte színre bábokkal február végén a Bristol Old Vic és a Handspring Puppet Company. Az előadás május 4-ig látható az Old Vicben. A különleges külföldi produkcióba képek és videók is betekintést engednek. 

 

Az alkotók az előadásról:

 

Tom Morris, a Bristol Old Vic művészeti igazgatójának szavaival:
"1995 októberében, beleszerettem egy hiénába. Ez a Faustus Afrikában című előadás közben történt, amit Adrian Kohler a Handspring bábtervezője tervezett és az állat pont úgy nézett ki, mintha élne. Azóta követtem a csapat munkásságát és volt szerencsém együtt dolgozni velük. Ők a legnagyszerűbb bábtársulat az egész világon, hatalmas kihívást jelent, hogy elhívhattam őket a színházba és hogy együttműködhetünk Shakespeare legszexisebb és legvarázslatosabb komédiájának kísérleti változatán."

Tom Morris és a Handspring társulat a War Horse című, nemzetközi hírű, nagysikerű előadáson dolgozott korábban együtt, amiért Tom Morris 6 Tony-díjat kapott. A darab a West End and Broadway műsorán is látható volt.

Az új produkcióról bővebben itt olvashat.

 

Így készült a produkció - A BBC riportja:

"Vicces, mocskos" The Financial Times
"Mágikus, titokzatos " The Guardian
"Hátborzongatóan szép ... ellenállhatatlanul vicces " The Times

 

Az előadásról képekben:

dream 1

1.

dream 2

2.

dream 3

3. A bábok elkészítése két hónapba telt.

dream 4

4.

dream 5

5.

dream 6

6.

dream 7

7. 'A titok az, hogy meg kell érteni, a báb nem a te kiterjesztésed, hanem te magad vagy' - mondja Alex Selton, aki Lysandert alakítja.

dream 8

8.

dream 9

9.

1

10.

dream 11

11.

dream 12

12.

dream 10

13. 'A bábszínésznek másfajta agymunkát kell végeznie előadás közben, mint egy színésznek" - mondja Akiya Henry, aki Hermiát alakítja.

 2

14. 

15

15.

Fotók: Simon Annand

Forrás: bristololdvic.org, The Guardian

süti beállítások módosítása