Operett és musical a győri fesztiválon

Idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Győri Tavaszi Fesztivált. A kulturális programok kavalkádjában többek között a Musicalmeséket és Pitti Katalin dalestjét is láthatják az érdeklődők.

A kulturális évad első hétvégéjén a rendkívüli időjárási viszonyok miatt a március 15-ére tervezett Másik Lehel-Vizeli: Csaba Klapka Rockmusical természetesen elmaradt, így a tavasz kezdetét pár nappal később kezdhetjük el ünnepelni. A színvonalas és színes események között válogatva mindenki megtalálja a kedvére valót, a zenés előadásokon túl, lesz Zorán koncert és táncjáték gyerekeknek. Gombold újra! címmel fiatal magyar divattervezők munkáit láthatja a közönség március 21-től egy hónapon át a Napóleon Házban. Két nappal később nyílik az 17. országos babakiállítás a Zichy-palotában. A Győri Fotóklub Egyesület Tavaszváró című csoportos tárlatát március 26. és április 21. között tekinthetik meg az érdeklődők a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
493px-Gyor montage2
Március 19-én a Budapesti Operettszínház sztárjai lépnek fel a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A 3-99 éves korig ajánlott Musicalmesék igazi családi zenés varázslat, különleges látvánnyal.
Részletek hangzanak el a gyerekek legkedveltebb musicaljeiből és rajzfilmjeiből. Többek között az Óz, a nagy varázsló, az Oroszlánkirály, a Muzsika hangja, a Mary Poppins, a Kis hableány, a Herkules, a Madagaszkár, a Vuk és Hugó a víziló című produkciókból. A Janza Kata, Kékkovács Mara, Vágó Bernadett, Szabó Dániel és a koreográfus Kocsis Tamás szereplésével készült produkcióra 1600 és 1300 Ft.-ért válthatnak belépőt.
musicalm
Március 28-án Pitti Katalin dal-opera-operett estjén zongorán Sándor Szabolcs kísér majd.
A művésznő „Virággal várlak" c. szólóestje az ország több városában elhangzott már. Esztergomban, Törökszentmiklóson, Érden, Pilisszántón, Balatonfüreden, Szentesen. Pitti Katalin a virágokat hívja segítségül, hogy kifejezze gondolatait és általuk mutassa meg a zene nagy hatalmán át az élet viszonylatait. A művésznő előadásáról nemrég a szegedma.hu-nak így nyilatkozott: „A muzsikuslét arról szól, hogy minden műfajt szépen, az énekkultúra magas fokán és szívvel-lélekkel adjunk át. Minden embernek van küldetése, 'hív-atása', úgy érzem, én ezt megtaláltam az önálló estjeimben. " A repertoárban szerepel Puccini, Mozart, Verdi, Lehár és Kálmán egy-egy műve is.

A Győri Tavaszi Fesztivál programjairól ITT olvashat bővebben.
Forrás: fesztivalkozpontgyor.hu, színház.hu,
Fotó: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása