30 óra a színpadig - Vendégjátékot tartott az Operett

A hó, a fagy, és a járhatatlan utak ellenére, 30 óra leforgása alatt az Operettszínház társulata eljutott Sopronba a hosszú hétvégén, próbált, tartott két Rómeó és Júlia előadást, majd hazabuszozott a fővárosba. Egy kalandos hétvége rövid története következik.

Két teltházas Rómeó és Júlia előadás várt a Budapesti Operettszínház csapatára március 16-án Sopronban. Az eredeti tervek szerint a társulat 15-én délelőtt utazott volna a hűség városába, s este próba várt volna rájuk az MKB Musical Aréna falai között felállított színpadon. Ám az időjárás közbeszólt, ugyanis nem tudtak lejutni Sopronba, pedig a díszlet már állt, és a nézők nagyon várták a Rómeó és Júliát. Több utazási terv közül végül a vonat tűnt a legbiztonságosabbnak, ezért a művészek, a Musical Együttes, a műszak és a stáb 15-én este felült a Keleti pályaudvarról induló InterCity vonatra, ami csak késő éjjel érkezett Győrbe. Itt a csapatot egy különvonat várta, amit a GYSEV bocsátott rendelkezésükre - ezzel érkeztek meg hajnali háromra Sopronba.

operettesek sopron felé

Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila-Földes Tamás-Vágó Bernadett-Szabó Dávid-Nádasi Veronika-György Rózsa Sándor a vonaton 

Rövid éjszaka után egy gyors próba következett, majd két teltházas Rómeó és Júlia előadás szombat délután, valamint este. A közönség álló tapsos ovációval ünnepelte az összes közreműködőt!
Kerényi Miklós Gábor, a Rómeó és Júlia rendezője, az Operettszínház direktora a színpadon mondott köszönetet a hősies utazásért és az önfeláldozó munkáért - s külön kiemelte a műszaki csapatból Nagy László világítástervezőt, aki egy teljes éjszakát töltött az M1-es autópályán, de végül mégis lejutott Sopronba, ahol alvás nélkül, azonnal munkához látott! A társulat, ha kis kerülővel is, de még vasárnap hajnalban épségben hazaért Budapestre. A művészek egyébként az előadást követően egy 15 perces ízelítőt is adtak Gerard Presgurvic sikerművéből, az Elfújta a szélből, ami Szeged után Sopronban is színre kerül Somogyi Szilárd rendezésében, augusztus 17-18-án, szabadtéren.
 

Forrás: operettszinhaz.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása