A Szkénében is bemutatják a Bivaly-szuflét

A tatabányai bemutató után március 20-án és 21-én a Szkéné Színházban is látható Parti Nagy Lajos: Bivaly-szuflé című komédiája Scherer Péter és  Mucsi Zoltán főszereplésével, Göttinger Pál rendezésében.

bival

Közös bemutatót tartott a Szkéné Színház, a Nézőművészeti Kft. és a tatabányai Jászai Mari Színház. A tatabányai ősbemutatóra már februárban sor került, és nagy közönségsikert aratott. A társulat által felkért szerző szövege Budapesten március 20-án és 21-én hangzik el először.

„Ez egy ötszereplős darab, nagyon komoly projekt. Négy gengszterről szól, akik egy rablás után egy elhagyott, régi kastélyszállóban húzzák meg magukat. Én alakítom az egyik gengsztert, aki kitalálja, hogy vegyék meg a szállót és nyissanak benne egy éttermet. Kiderül, hogy az ottani faluban a polgármestertől a rendőrfőnökig mindenki korrupt, és seperc alatt kicsalják a négy gengsztertől az egymillió eurójukat. Parti Nagy Lajos külön nekünk írta ezt a színdarabot, a szereplőket is a mi beceneveinkből alakította ki. Fantasztikus gesztus volt tőle, hogy elvállalta a felkérést” - mondta a darab kapcsán Scherer Péter.

A négytagú Kft. (Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián) Horváth Lajos Ottóval egészül ki az előadásban, amelyet Göttinger Pál rendez, aki először dolgozik együtt ezzel a csapattal.

bivalysufle 53
Parti Nagy Lajos: Bivaly-szuflé

komédia két részben
játszódik az ukrán-osztrák határon, a mindenkori napjainkban
a Szkéné Színház, a Tatabányai Jászai Mari Színház és a Nézőművészeti kft. közös előadása
PEPETS Scherer Péter
KAPAUER Mucsi Zoltán
MACILA Katona László
KISCIÁN Kovács Krisztián
TAPACZKYNÉ, volt bába
STÜSZEV, helyi orvos
HELMUTSENKÓ, rendőrfőnök
HELMUNFFY, polgármester
FITTI POLDI, főgengszter
Horváth Lajos Ottó

Látvány: Keszei Borbála – Pallós Nelli

Asszisztens: Megay Nóra

A rendező munkatársa: Gyulay Eszter

Rendező: Göttinger Pál

Bemutató: március 20. és 21. 19 óra

További előadások: április 28. és 29. 19 óra

süti beállítások módosítása