Újra kabaré a Bethlen téren!

A Stand Up Brigád humoristái, Beleznay Endrével az élen, a Kellér-féle kabaré estek hagyományait követve elevenítik fel újra a pesti Csikágó legendás kabaréjának hangulatát. A műsor során a 30-as évek tréfáitól eljutunk napjaink siker műfajához, a stand-up comedyhez! Bemutató: március 20-án.

A műsorban a Rádiókabaréban sikerrel bemutatott jeleneteken, szkeccseken nevethet önfeledten a közönség: belepillanthatunk például a bankautomata kirablásának nehézségeibe, a Spanyol Inkvizíciós hitelintézet életébe, vagy kacaghatunk egy elhanyagolt feleség peteérésén.
Konferanszié és humormentor a Stand Up Brigád „Szőke Szakálla”: Beleznay Endre.
És akinek mindez nem elég, a műsorban szerephez jut még egy Latabár is!

beleznay endre

"Mindennek legalján művész vagyok" - Beleznay Endre vallomása:

„Az én életem ugyanolyan botrányos, mint amíg a takaród ér. Egy felkészült, kitűnő szülészorvos, erősen képzett szülésznők és saját enyhe tiltakozásom dacára megszülettem. A légzésem beindítására kitört heves ütközetnek fittyet hányva életben maradtam, sőt, a szakszerű gondozás szöges ellentéteként elhagytam a szülészeti klinikát, gyermekbetegségek hosszú, reményteljes csíráival elmém sötét bugyraiban. De nem csak a gyermekkor. Hiszen lázadva a modern út minden egyértelmű vívmányával szemközt, nőkkel kezdtem szexuális életet élni. Vállaltam az ezzel járó meg nem értettséget, a botránkozó tekinteteket, az aljas, rosszindulatú pletykákat és a Föld túlnépesedésének iszonyú veszélyét. Melynek irányában megnősültem, majd tetézve mindezt 1 teljesen ép, egészséges, okos, tehetséges leánygyermek apjaként, ki tudja mi mindent ennek a megnyugvóan őrült és dekadens világ zajának küszöbe megett. Majd kiköpött, és tovább. Ha csak az elfogyasztott kolbászokra gondolok. Vagy, hogy számos szakember tanácsának ellenére nem szedek drogokat és nem csalom a feleségem. De ez maradjon köztünk. Hátha kitudódna, és a megtorlás robajló fellegei.

De mindennek legalján művész vagyok. Színházi szerepek sokasága, apró-seprű tévéjátékok, füstös kocsmák, árnyas falunapok kemény iskoláján végigkínlódva egy igazi, egy meg nem értett, egy ősi, egy szenvedő, egy univerzális, egy mindent tudóan depressziós, életunt, nagy művész – szerettem volna lenni, de jött az álinterjú, és a gigasztárok kietlen, magányos, feneketlen csúcsára taszított. Aztán Konkrét Csávó, Dr. Szikláné dr. Szilaly Aranka, Emberek a Holdon, Szőke Kóla, Szeszélyes és még sorolhatnám. De nem.

Persze a nagy művészet mindmáig kerülget, de majd ellensúlyozom. Megígérem.”
Brigad logo01.c

Bethlen Téri Kabaré

A Bethlen Téri Színház és a Stand Up Brigád közös produkciója
stand-up és sketch comedy est két részben
Konferál: Beleznay Endre
Közreműködnek: Tényi Anett, Szép Bence, Ürmös Zsolt és a Közép-Európa Táncszínház
A táncokat koreografálta: ifjabb Latabár Kálmán
A jeleneteket írták: Kellér Dezső, Ürmös Zsolt és Szép Bence
A műsort összeállította: Ürmös Zsolt
Bemutató:
2013. március 20. 19:30
Bethlen Téri Színház

süti beállítások módosítása