Bovary Emma - Monodráma a Párisi udvarban

A Kaposvárott végzett Kiss-Végh Emőke monodrámáját március 22-én, 19 órától tekinthetik meg a Párisi Udvarban.

Ajánló:

Két, látszólag összebékíthetetlen valóság társítása egy látszólag oda nem illő térben. Bovaryné a Parisi udvarban, a Je Suis Belle showroomjában. Szép, mint egy esernyő és egy varrógép véletlen találkozása egy boncasztalon.
A helyspecifikus monodrámát a Kaposvárott végzett Kiss-Végh Emőke játssza, aki így vall az előadásról: „Úgy gondolom, hogy gyümölcsöző együttműködést eredményez, ha két művészeti ág összefog és létrejön egy új rendszer, új alkotási perspektíva. Kifejezetten Bovaryné személyisége miatt lett kiválasztva az a különös tér, amelyben úgy tudok létezni, hogy miközben beszélek, kitárulkozok, körülvesz egy olyan szokatlan miliő, amely máshol át nem élhető előadói és befogadói magatartásra ösztönöz.”
bovary
A La Femme is írt Emőkéről:
"Ez érdekli: az új színházi formák, új alapokra helyezett, szorosabb, közvetlen színész-közönség kapcsolat. „Fiatal művészként kötelességem az új irányokat megtalálni”- vallja.
Hogy ezeket felfedezze, világot lát. Miután a Kaposvári Egyetem színész szakán, majd a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterszakán diplomázott, Dollár Papa Gyermekei néven 2009-ben önálló társulatot hozott létre egy osztálytársával. Munkájuknak köszönhetően jutottak el Hollandiába, a Holland Antillákra, Belgiumba, részt vettek az In Situ nemzetközi hálózat projektjében.
Az is eszébe jutott, hogy 12-18 éves közép-amerikai fiatalokkal, akik számára az európai színházi hagyomány addig teljesen távoli és idegen volt, megismerteti Sztanyiszlavszkij módszerét. Cserébe őt beavatták abba, hogy milyen egy tánc- és mozgásközpontú, asszociációkon alapuló színházi kultúra". A folytatást itt elérheti.

bovary emma

Bovary Emma

Monodráma Gustave Flaubert, Alexandre Dumas, Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre, Walter Scott írásainak felhasználásával.
A Dollár Papa Gyermekei és a Je Suis Belle előadása.
Előadó, koncepció: Kiss-Végh Emőke
Dramaturg: Csikesz Erzsébet
Munkatárs: Sárosdi Lilla, Ördög Tamás
Kreatív producer, jelmez: Dévényi Dalma, Kiss Tibi
Fotográfus: Surányi Miklós
Haj: Brigi - Hairclub Team
Smink: Keizer Dorka
Helyszín: Je Suis Belle Showroom, Ferenciek tere 11. (Párisi Udvar)
Időpont: 2013. március 22. - 19:00
Az előadás ingyenes, becsületkassza működik majd.
A limitált férőhelyek miatt regisztráció szükséges a +36 70 2201044-es telefonszámon, vagy az info@jesuisbelle.hu email-címen.

süti beállítások módosítása