Nyílt nap az M Studiónál

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat nyitórendezvénye, a Kulturális Nyílt Napok keretében március 23-án, szombaton az M Studio Mozgásszínház is nyílt napot rendez.

Délelőtt 11 órától Fehér Ferenc, budapesti Lábán- és Hevesi Sándor díjas koreográfus tart nyílt próbát az M Studio társulatával. A tervek szerint júniusban bemutatásra kerülő KAMPF munkacímű táncelőadás alkotófolyamatába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők az Új Stúdió nagy próbatermében (Szabadság tér 1.).
Este 8-tól pedig a társulat hét éves történetének vetítéssel egybekötött bemutatóját, valamint több elismert mozgás- és táncszínházi alkotó előadásfelvételeinek részleteit tekinthetik meg az Új Stúdió előcsarnokában. Nagy József, Pina Bausch, a DV 8 társulat, valamint más neves magyarországi és romániai koreográfusok és rendezők munkáiból vetítünk beszélgetéssel egybekötött részleteket.

n m studio

A nyílt nap koncepciója hasonló a Múzeumok éjszakája rendezvénytípusához, amely a létező programok mellé hozzáférhető, színes, rövid és sok esetben nem konvencionális kisrendezvényeket rendel, ezáltal szélesebb közönséget szólítva meg. 
A programokra a belépés ingyenes. A nyílt napok részletes programját megtalálják a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal honlapján.

süti beállítások módosítása