Szigethy Gábor lesz a Belépő vendége

A Kossuth Rádió március 20-i Belépő című adásának Szigethy Gábor irodalomtörténész, POSZT válogató és Várnagy Andrea zongoraművész lesz a vendége.

A március 20-i Belépőben szó lesz a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteiről, kapcsolják a szolnoki Szigligeti Színházat, és ellátogatnak Erdély egyetlen magánszínházába is, Nagyváradra, ahol Mátyás király előadásra készülnek. 

A műsor felvétele a fővárosi Thália Látványstúdióban zajlik 18:00 és 20.30 között, ez időben a műsort élőben, online is követhetik. A szerkesztő Csűrös Csilla, a műsorvezető: Bicsák Eszter.

n szigethygábor

Szigethy Gáborral és Solténszky Tiborral, az idei POSZT válogatókkal készült interjúnkat itt olvashatják.
Szigethy Gábor így nyilatkozott:

"Azt hiszem, nekem az átlaghoz képest elég negatív véleményem van a színházművészet jelenlegi állapotáról. Természetesen minden színház életében vannak közepes, odakent, sőt, pocsék előadások, félmegoldások. Nekem nem ezzel van bajom, hanem azzal, hogy rangos színházaknál, pontos szakmai tudással felépített előadásoknál is megfigyelhető, hogy nem törődnek a nézővel. Számos produkció etikai kisugárzása taszít engem. Idegesít, amikor megmagyarázzák, hogy azért hánynak a színpadon, mert ’ma ilyen a világ’. Számomra a színház nem csak szakmai és esztétikai kérdés, hanem etikai kérdés is. Mit sugároz? Mit akar elérni? Milyen változást szeretne előidézni az emberekben? A színház lényege a katarzis, tehát az, hogy ne csak a színész élvezze a saját produkcióját, hanem a közönség is. A színház szándéka az kell, hogy legyen, hogy felélessze az emberekben a változás igényét." (Szigethy Gábor)

süti beállítások módosítása