Carmen Cortés és barátai a Thália Színházban

Carmen Cortés, a kortárs flamenco egyik meghatározó alakja lép fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitó napján, pénteken a Thália Színház nagyszínpadán.

A Carmen Cortés és barátai (Carmen Cortés en Companía) című estet március 23-án, 19 órától láthatja a közönség. Carmen Cortés Barcelonában, andalúz szülők gyermekeként született. Művészetének forrása az ősi flamenco, ugyanakkor a színház és a tánc minden új formájára fogékony - olvasható a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján. Mint írják, a táncművész előadói stílusát elegancia, törékenység és intenzív személyesség jellemzi.
Carmen Cortés koreográfusként vezető spanyol társulatok mellett dolgozik. 1994-ben elnyerte hazája legrangosabb táncművészeti díját.

carmen cortes

Fotó: Uwe Enrich

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon látható előadását 2012 augusztusában mutatta be a madridi nyári fesztiválon. Az előadás ismertetőjében Carmen Cortést idézik, aki úgy fogalmaz, hogy az a közel 25 év, amelyet a zene és a tánc közelében együttesével eltölthetett, különösen boldoggá tette, úgy érzi, hogy ez az időszak színházi élete leggazdagabb periódusa. "Bízom abban, hogy az a szeretet és öröm, amit magam újra és újra átélek a legkiválóbb flamenco művészek társaságában, a közönséget is magával ragadja majd" - mondta.
A táncművész egyik állandó partnere Gerardo Núnez, Spanyolország vezető gitárművésze, akinek stílusában harmonikusan keveredik az ősi és az új flamenco, a dzsessz és a latin zene ritmikája.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása