Summa Artium Díjat kapott a K:antin

Fél éve fogadja vendégeit Európa első készpénzmentes kávézója, a Katona József Színházban található K:antin, ami projekt kategóriában Summa Artium díjat nyert el. Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. 

A K:antin - MasterCard kártyás kávézó Európa szerte kivételes kezdeményezés, ugyanis az első olyan presszó a kontinensen, ahol - a színházi előadások szüneteinek kivételével - készpénzt nem fogadnak el, csak elektronikus eszközökkel lehet rendezni a számlát. 
Az elmúlt félévben a napközben ide látogatók mintegy 5300 kávét fogyasztottak el és közel 4500 kártyás tranzakciót bonyolítottak le. 

kantinMáté Gábor, a Katona ügyvezető igazgatója arról számolt be, a tavaly őszi induláskor a szándékuk egy olyan közösségi tér létrehozása volt, ahová egész nap érdemes betérni, valami újat, mást ad – eltér a megszokottól. "Látogatóink az elmúlt hónapokban így a finom sütemények és kávé mellett rengeteg új programmal találkozhattak a K:antinban és előcsarnokunkban: Katona+ sorozatunkban felolvasóestekkel, borkóstolóval, jazzkoncertekkel, hétvégi gyerekprogramokkal vártuk és várjuk a jövőben is az érdeklődőket. Örömmel látjuk, hogy közönségünk egyre inkább belakja az új teret. A K:antin megnyitása óta pedig - többek között az új előcsarnokunknak is köszönhetően - színházunk látogatottsága is növekedett, az elmúlt félévben minden hónapban 5-10 százalékkal haladta meg, az előző év azonos időszakát" - mondtaMáté Gábor, miután bejelentette, hogy a MasterCard Kártyás Kávézó Summa Artium Díjat kapott Projekt kategóriában.
Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója kiemelte: „Kártyatársaságunk számára az innováció központi kérdés. Termékeink megkönnyítik, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a mindennapokat, legyen szó bevásárlásról, utazásról, vagy akár vállalkozások üzemeltetéséről és persze pénzügyeink tudatos intézéséről. A Katona József Színház mindig is igyekezett nem csak művészi területen, hanem működésében és szolgáltatásaiban is új és korszerű megoldásokat alkalmazni. Ezért sem volt kérdés számunkra, hogy az átalakuló színház épületében nyíló kávézó együttműködő partnerei legyünk.” 
A K:antinban természetesen nem csak a MasterCard® és Maestro® bankkártyákat fogadják el. Hasonlóan a többi kereskedelmi és vendéglátó-ipari helyen megszokottakhoz, a feltüntetett összes kártyatársaság emblémájával ellátott plasztikot használhatják fizetésre a vendégek. 

„A K:antinban nem kell attól tartani, hogy szigorúan néznének a vendégre, ha presszókávéját bankkártyával fizeti ki, sőt! Nem kell bajlódni a visszajáróval, a csörgő-zörgő, nadrágzsebet lehúzó pénzérmékkel, és ha meg van elégedve a szolgáltatással a vendég, borravalót is gond nélkül adhat plasztik kártyája segítségével. Ráadásul a MasterCard vagy Maestro bankkártyákkal fizetők – ahogy azt az elmúlt években a Katona József Színház előadásainál már megszokhatták – itt is hónapról-hónapra kedvezményben részesülnek” – tette hozzá Hemberger András. 

süti beállítások módosítása