A Macskáknak több élete van - Új generáció a Madáchban

Születésnapi ajándékot kapott a Madách Színháztól Sir Andrew Lloyd Webber, aki március 22-én ünnepelte 65. születésnapját: kortalan musicalje, a Macskák új generációja mutatkozott be a színpadon, bizonyítva, hogy a Macskáknak hétnél jóval több élete van – a Madách macskáinak biztosan.

Bemutatkoztak a Madách Színház Macskák előadásának újabb színészei péntek este. A fiatal macskák bizonyítottak: méltóak a bizalomra, amit az alkotóktól kaptak. Bakó Máté, az Operaház első magántáncosa, aki Szakály György Mefisztulészét táncolta vissza a színpadra, Puskás Peti, Micsel Rumliként, Ekanem Bálint Ben Mickeringként, vagy Foki Veronika Mindleveryként és a többiek, Mező Zoltán, Kisfaludy Zsófia, Molnár Gyöngyi, Berényi Dávid, Kiss Ernő Zsolt, Sánta László, Simon Boglárka, Sári Éva, Nagy Attila, illetve Ladinek Judit Bombalurinaként, Koós Réka Grizabellaként énekli tovább a musical emblematikus dalait.

macskák új1Amikor az alkotók úgy döntenek, hogy egy darabot fel kell frissíteni, meg kell újítani, már ennek gondolatától is óhatatlanul változik a darab szellemisége. Az évek során nem csak színészgenerációk váltották egymást a színpadon - akik mindannyian hozzáadtak  valamit az előadáshoz -, alakultak és átalakultak a jelmezek, a maszkok is. Egy valami maradt, és talán ez a záloga a Madách Színház időröl időre megújuló, megunhatatlan, Macskák előadásának: Seregi László koreográfiája, amely örök, ugyanúgy „üt” (vagy inkább karmol) a színpadon, mint harminc éve, és az elmúlt harminc évben minden egyes Macskák előadáson - így volt ez a tegnapi bemutatón is. A legjobb ajánló az újabb Macskák előadáshoz Szirtes Tamás kollégáihoz intézett szavaiban rejlik: „Seregi László is nagyon elégedett lenne azzal, amit lát. Azt mondaná: Igen, iiiiigen, ez jó!”

Jelentette: Kodova Michaela rovatszerkesztő / Színház.hu

Az új Macskák generáció bemutató közben, előtt és után:

macskák új10

1.

macskák új11

2.

macskák új9

3.

macskák új8

4.

macskák új7

5.

macskák új6

6.

macskák új5

7.

macskák új4

8.

macskák új3

9.

macskák új2

10.

 Fotók: Madách Színház

süti beállítások módosítása