Az Év Patrónusa díjat kaptak az Átrium létrehozói

Az Év Patrónusa kategóriában a Summa Artium Díját Lakatos Péter és Csiby Éva nyerte az Átrium Film-Színház létrehozásáért.

A Summa Artium 10 évvel ezelőtt, azzal a céllal jött létre, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már bevált módszerek hazai adaptációjával elősegítse az üzleti és magán eredetű kulturális befektetések, támogatások növekedését, az üzleti szféra és a kulturális terület kölcsönösen előnyös együttműködését. Az újszerű kultúratámogatói és együttműködési mintákat művészeti-kulturális projektek közvetítésével, tanácsadással igyekszik elterjeszteni Magyarországon. Eddig több mint 350 projekt támogatásában töltött be közvetítői szerepet az üzleti és a kulturális szféra között.
A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. Együttműködés alatt a magánforrásból a kultúrába irányuló valamennyi támogatási-befektetési formát értjük. Ide tartozik valamennyi ellenszolgáltatásért adott támogatás, marketing, kommunikációs vagy értékesítés-ösztönzési célú együttműködés és szponzorálás; az ügyfelek, munkatársak számára szervezett művészeti programok; művészeti gyűjtemények létrehozása és az ellenszolgáltatás nélküli mecenatúra is. Ide értjük a kulturális szervezeteket szaktudásukkal segítő üzletemberek munkáját is. A fő cél a kultúrával és a művészetekkel való együttműködéssel társadalmunk gazdagítása.
Az Év Patrónusa díj annak az üzletembernek adható, aki szaktudását, vagy magánvagyonát fordítja közhasznú kulturális, művészeti célok segítésére.)
atrium1
A Díj nyertese Lakatos Péter és Csiby Éva
A történet szinte mesébe illik. Egy sikeres, jómódú, színházba sokat járó házaspár megvásárolja a sok éve bezárt, egyre pusztuló műemlék Átrium mozit, használható állapotba hozza, és a bérleti díj mellőzésével átadja az Angol Nyelvű Színház Alapítványnak, vagy ahogy Budapesten ismertebbek, a volt Merlin Színház csapatának. Ezzel párhuzamosan saját gazda-sági szakértelmüket és barátaik energiáit mozgósítva üzleti terveket dolgoznak ki, hogy az Átrium Film-Színházműködése hosszú távon is fenntartható legyen. Olyan racionális és nagylelkű mecénások, akik az innováció mellett hisznek az autonómiák láncolatában is. A zsűri nagy összegű készpénz kulturális célú befektetéséért és több száz munkaóra adományozásáért válogatta őket az esélyesek közé.

süti beállítások módosítása