Syd és Láng Annamária az Átriumban koncertezik

Március 28-án Láng Annamária hetvenes évek funk-királynőjével, Sydonie Raawiya Koumbával (Syd) ad koncertet az Átrium Film-Színházban.

Ajánló:

Rendhagyó eseményre készül Láng Annamária színésznő. Afrikai utazásai során ismerkedett meg Sydonie Raawiya Koumbával, a hetvenes évek emblematikus funk-királynőjével, aki azóta visszavonult a zenei életből. Nemzetközi sztárok hosszú sora próbálta őt az évek során visszacsábítani a színpadra, ám Syd sorban nemet mondott mindenkinek.

syd

Kosarat kapott többek között Stevie Wonder, Britney Spears, de ugyanígy járt az Einstürzende Neubauten. Ki tudja miért

– talán bosszúból - Lángnak most mégis igent mondott.

A koncert során nem csupán Syd magyarra fordított dalaival ismerkedhet meg a közönség, de bepillantást nyerhet egy botrányoktól hangos, tragédiáktól terhes zenei karrier titkaiba is. Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah!

Villáminterjú:

Átrium: Ti mikor és hogyan találkoztatok először?
Annamari: Az afrikai ismerőseim meséltek Syd-ről. Meg akartam ismerni azt a nőt, akiből majdnem világsztár lett, aki tényleg ott állt a mennyország kapujában, aki aztán mindenhonnan visszafordult, aki több ember életét élte, és aki mindig visszatért az otthonába, a szavannára. Mr Chande Omar (a helyi tévé vezetője – a szerk.) mutatott be minket egymásnak. Egy tanzán szigeten...
Syd: Belehajtott a dzsipjével egy elefántcsordába. Két kilométerről hallottam meg a sikítását. Odamentem megnézni, mi az, ami ilyen fura hangot képes kiadni magából.
Annamari: Nem vagyok túl büszke az első találkozásra. (nevet) Tényleg belehajtottam egy elefántcsordába. De akkor nagyon beteg voltam: lázzal, remegve, legyengülve, démonokkal körülöttem érkeztem meg hozzá.
Átrium: Mi fogott meg benne a legjobban?
Annamari: A legszabadabb ember, akivel valaha találkoztam. Eldönthetelen a kora, néha a neme is. Nem tudom, mikor mond igazat, mikor hazudik. Nagyvonalú, figyelmes és a végtelenségig narcisztikus.

sydÁtrium: Syd rögtön igent mondott?

Annamari: Afrikában nincs olyan, hogy nem. Azt mondják mindenre, hogy rendben, legfeljebb utána semmi sem történik. Amikor felvetettem Sydnek a budapesti koncert lehetőségét, mosolygott, de nem szólt. Egy perc múlva úgy csillogtak a szemei, mint egy bagzó macskának.
Átrium: Milyen nyelven szólnak Syd dalai?
Syd: Mire tippel? (nevet) Angolul, franciául, szuahéliül.
Annamari: Andrásnak (Vinnai András) semmi gondja nem volt az első kettővel, de a szuahélit először németre fordította, majd onnan angolra és végül magyarra. Elképzelhető, hogy vannak tévedések, de épp emiatt odaadtuk a verseket a Budapesten élő zanzibári barátainknak lektorálásra.
Átrium: Érdekes titeket egy színpadon elképzelni: egy fekete és egy fehér nő közös előadását.
Annamari: Évek óta erről szól az életem. Rengeteg energiát és pénzt fektettünk bele azokkal, akik szintén hisznek a tervem sikerében. Nagyon remélem, hogy márciusban végre valóban ott fogunk állni egy színpadon.

Előadás: 2013. március 28., 20:00

süti beállítások módosítása