Ráckevei Annát támogatja a szakmai bizottság

A Jászai Mari-díjas színművésznő, Ráckevei Anna válthatja a Nemzeti Színház élére kinevezett Vidnyánszky Attilát a Csokonai Színház igazgatói posztjában.

A közgyűlési előterjesztés szerint két kiemelkedő pályázat közül a szakmai bizottság a Jászai Mari-díjas színésznőt javasolta a színház vezetői posztjára, amit jövő csütörtökön, március 28-án hagyhat jóvá a közgyűlés. „Ráckevei Anna pályázatát egyöntetűen hitelesnek értékelték, dolgozatából a megőrzés és a megújulás egysége tükröződik” – írta az előterjesztés.

 

rackevei anna
 

A Csokonai Színház új igazgatójának megbízása öt évre fog szólni. Sajtóértesülések szerint, amennyiben nyer, Ráckevei Anna művészeti vezetőként Gemza Péterrel, zenei igazgatóként Somogyi Tóth Dániellel, a zenekar jelenlegi vezetőjével dolgozna együtt. Már arról is felröppent hír, hogy kinevezték a színésznőt, de Ráckevei Anna a Színház.hu kérdésére elmondta: csak a jövő hét folyamán döntenek az igazgatói pályázatokról, őt is meglepte, hogy már a győzelméről számoltak be.


A Csokonai Színház jelenlegi igazgatója, Vidnyánszky Attila júliustól veszi át Alföldi Róberttől a Nemzeti Színház vezetését.

süti beállítások módosítása