Háy János a legjobb író – Véget ért a XVIII. Magyar Drámaíró Verseny

Lezárult a XVIII. Magyar Drámaíró Verseny. A közönség nyilvánossága előtt zaljó megmérettetés március 22-23-24.-én tartotta izgalomban Békéscsabát, de online is figyelemmel kísérhették a munkát.

Száraz eredmények következnek, amelyek tudósítónk, Köles István Jr. szerint szinte semmit nem adnak vissza a hétvége hangulatából, de ezeket is fel kell dolgozni:

tarjantamasA szakmai zsűri - élén dr. Tarján Tamással - Háy János: Ázsiavíziós Dalfesztivál 2013 című írásművét művét találta a legjobbnak.
A közönség szintén ezt az előadást díjazta közönségdíjjal. A díjat a darab rendezője Dávid Zsuzsa vette át.

yvetteA verseny legjobb rendezőjének járó díjat Bozsik Yvette-nek nyújtotta át a zsűri.
A legjobb alakítást a férfiak közt Tege Antal, a hölgyek közt Földes Eszter nyújtották, mindketten Kiss Judit Ágnes Donorszívek, avagy ilyen ez a popszakma című darabjában.

ketten

A legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjakat  Kovács Edit valamint Presits Tamás söpörték be, Háy János darabjában nyújtott teljesítményükkel.
A társművészek számára felajánlott MTVA különdíjat Galambos Hajnalka énekművész kapta.
A Békés Megyei Közgyűlés különdíjait Csomós Lajos és Gubik Petra számára nyújtották át.

Videóblog a fináléról:

Az első videó a szombat esti munkalázról ad hírt.

Ezzel a résszel a vlog végéhez ér. A videóben a XVIII. Magyar Drámaíró Verseny alkotói megköszönik a szurkolók figyelmét. Beletekintünk az előadásokba, belehallgatunk az alkotók legbensőbb gondolataiba, majd letesszük a lantot. A következő évben újra várja Önöket a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány, a Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat közös rendezvénye.

Színház.hu
Tudósított: Köles István Jr.

süti beállítások módosítása