Akár Akárki - bemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban

Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója mesélt a Magyar Hírlapnak.

Tizennégy éve működik független színházként Rákosligeten a Gózon Gyula Kamaraszínház. A színház vezetője, Szabó Ágnes elmondta, céljuk az, hogy helyi népszínház maradjanak, de fontos számunkra, hogy szakmai megmérettetéseken is részt vegyenek.

"Az idén négy bemutatót tartunk, évadonként egy vendégjátékkal. A színház falai közt mások mellett Csiszár Imre Jászai- díjas, érdemes és kiváló művész és Árkosi Árpád Jászai-díjas rendező állított színpadra darabokat. A prózai és zenés előadásaink között volt néhány magyarországi ősbemutató is, többek között Thuróczy Katalin Cselédklozet, Janusz Glowacky Antigoné New Yorkban, William Blinn Hajnali mellúszás című darabját nálunk láthatta először a közönség" - mondta Szabó Ágnes.

gozon gyula kamaraszinhaz

Fotó: legifoto.com

A színház a gyerekekre is gondol: rendhagyó irodalomórákkal és drámapedagógiai foglalkozásokkal várják a fiatalokat. Minden hónapban egy hétvégét kizárólag a gyerekeknek és a szülőknek szánnak, zenével és előadásokkal.
Moliere A fösvény című darabjának bemutatója után Borbély Szilárd Akár Akárki című moralitásjátékának bemutatójára készülnek, a darabot hamarosan a Thália Arizóna Stúdiójában láthatja majd a közönség.

Forrás: Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása