Beszélgetésre hív Vámos Miklós a Játékszínbe

Kész regény címmel ad estet Vámos Miklós a Játékszínben. Az író egy szabad beszélgetésre híva a közönséget, ahol olyan témákat feszeget, mint a válás, a szerelem vagy a boldogság.

A Kész regényről
Szokás mondani: minden ember kész regény. Illetve: egy jó regényt bárki képes írni – a saját életéből. A műsor házigazdája közismert és sokat tapasztalt regényíró, aki fenti két tételt most a gyakorlatban szeretné bemutatni. A színházba érkező nagyérdemű nézők a ruhatárnál eldönthetik, csupán élvezői akarnak lenni az adott estének, vagy szívesen részt is vennének. Piros szalagot kérhetnek és kapnak azok, akik Vámos Miklós kérésére hajlandóak fölmenni színpadra, és megbeszélni vele életük valamelyik örömét vagy bánatát. JELIGE: Nem fog fájni, SŐT!
Minden műsor egy gondolat körül forog. A premieren a VÁLÁS a téma, később a SZERELEM, majd a BARÁTSÁG kerül terítékre. Várjuk a kíváncsi és elfogult nézőket, éppen úgy, mint a bántottakat és a megbántottakat.
Időpontok:
2013-03-28 19:00-től 
2013-04-25 19:00-től
2013-05-23 19:00-től

 

vamos

Villáminterjú Vámos Miklóssal

Mit takar pontosan a Kész regény elnevezés?
– A mai világban elharapózott az a szokás, hogy a televízióban, rádióban kizárólag celebekkel lehet beszélgetni, mert ők érdekesek. De ez nem így van. Prózaírói múltam során megtapasztaltam, hogy minden ember érdekes, és ahogy a mondás is tartja, minden ember élete egy kész regény. Ebből kifolyólag jött az ötlet egy olyan színházi előadásra, beszélgetésre, ahol a nézők válnak főszereplővé.

Mi alapján választja ki az alanyait?

– Aki ellátogat az előadásra, és szeretne részt venni a beszélgetésben, egy színes szalagot kap majd, amellyel jelzi, hogy felkérhetem őt. Az első előadás témája a válás lesz. És miután megtudtam, hogy a színház igazgatója, Németh Kristóf is elvált, tanácsoltam neki, majd ő is tűzzön magára egy szalagot. De eszembe sem jut, hogy felkészüljek belőle, hiszen ennek az előadásnak pont az a lényege, hogy semmit sem tudunk a másik múltjáról.
Úgy tudom, hogy zenés estjét is megtekinthetik a nézők a Játékszínben.
– Igen, a Rock and Smúz sorozatot Bornai Tibor barátommal visszük színpadra, két gitárral saját szerzeményeket játszunk. Régi szenvedélyem a zene, és nagyon örülök, hogy idősebb fejjel hódolni tudok neki.

Forrás: jatekszin.hu

 

süti beállítások módosítása