Jótékonysági koncert - Francia sanzonok az Ódry Színpadon

"Énekelünk " címmel francia sanzonokból álló jótékonysági koncertet rendeznek április 13-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán.

A koncerten Bagó Gizella tanszékvezető, egyetemi tanár jelenlegi hallgatói mellett színpadra lépnek korábban végzett növendékei: Dolhai Attila, Fullajtár Andrea, Hegyi Barbara, Homonnay Zsolt, Jordán Adél, valamint Nagy Ervin is. A koncerten közreműködik a Stúdió11 Ensemble. A belépőjegyekből befolyó összeget az Ódry Színpadnak ajánlják fel a fellépők.
A koncerten a leghíresebb énekesek francia sanzonjait és dalait adják elő: Jacques Brel, Gilbert Bécaud és Charles Aznavour szerzeményeitől Kurt Weill Cápa-daláig. A műsort a hallgatók énekmestere, Bagó Gizella vezeti - olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében.

odryMint írják, az első hasonló zenei rendezvényt húsz évvel ezelőtt szervezte meg Bagó Gizella, amikor egy zongorával kísért koncert után meghívást kapott növendékeivel Dobsa Sándortól, valamint a Stúdió 11-től, hogy koncertezzenek az együttessel. Az első koncertet az Ódry Színpadon tartották.
Ezt követően a Magyar Rádió Márványtermében énekeltek sorozatosan élő adásokban a tanítványok, akik az évek során számos szerepet játszottak el itthon és külföldön egyaránt. Azóta hagyománnyá vált, hogy az új egyetemi hallgatók és a már végzett növendékek a Stúdió 11-gyel közös koncertet adnak. Az elmúlt húsz év alatt énekeltek a Zeneakadémia nagytermében, a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében, valamint három alkalommal a Pécsi Országos Színházi Találkozón is.
Az idei, április 13-i koncerten szólóban és duettekben lépnek fel az Ódry Színpadon. A délután 15 órakor kezdődő zenés rendezvényen az egyetem jelenlegi hallgatói, Ágoston Péter, Kerkay Rita, Kurta Niké, Nagy Dániel Viktor, Patkós Márton, Pálya Pompónia, Szabó Sebestyén, ifjabb Vidnyánszky Attila és Zoltán Áron ad elő egy-egy dalt. A jelenlegi növendékek mellett színpadra lépnek volt hallgatók is, kilenc színházból: Dolhai Attila, Fullajtár Andrea, Hegyi Barbara, Homonnay Zsolt, Jordán Adél és Nagy Ervin mellett Adorjáni Bálint, Bakos-Kiss Gábor, Dankó István, Huzella Júlia, Ficza István, Földi Ádám, Rétfalvi Tamás, Szőcs Artur és Tasnádi Bence.
A koncerten tiszteletdíj nélkül vesznek részt a közreműködők, ezzel segítve a Színház- és Filmművészeti Egyetem nehéz körülmények között működő Ódry Színpadát - áll a közleményben.
Mint írják, a jegyek ára kétezer forint, ám aki a nézők közül az alap jegyáron kívül is támogatná az egyetem gyakorló színpadát, támogatói belépőt is válthat 4000, 6000 és 8000 forintos áron.

süti beállítások módosítása