Májusban érkezik a Ghost az Operettszínházba

Oscar-díjas film alapján készült Broadway- és West End-sikermusical költözik az Operettszínház színpadára: a Ghost bemutatója májusban lesz.

A Ghost musicalt, a mára kultikussá vált film alapján állították színpadra, 2011-ben Manchesterben. Az új musical hatalmas sikernek bizonyult, így hamarosan a West Enden és a Broadwayon is bemutatták. Nem egészen két évvel az ősbemutató után pedig a magyar közönség is láthatja a Ghostot a Budapesti Operettszínházban. Szerelem, krimi, földöntúli létezés, lélegzetelállító történetvezetés és remek zene – ilyen lesz a Ghost Budapesten az alkotók szerint. A musical egyik betétdalának magyar verziójával egyébként már találkozhatott a hazai közönség: a Csillagok éve CD –n hallható Dolhai Attila és Vágó Bernadett előadásában, „Így van jól” címmel.

 


A darab alapjául szolgáló nagysikerű, többszörös Oscar-díjas filmet 1990-ben mutatták be Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg főszereplésével. Ami az Operettes szereposztást illeti: Sam szerpében Dolhai Attila és Kerényi Miklós Mátét látható. Molly-t Vágó Bernadett és Muri Enikő alakítja. A filmben Whoopi Goldberg alkította Oda Mae–t Szulák Andrea és Peller Anna kelti életre. Carl Brunert Mészáros Árpád Zsolt és Szabó Dávid, Willie Lopezt Németh Attila és György-Rózsa Sándor, a Metrószellemet Szabó P. Szilveszter és Brasch Bence alakítja majd, Kórházi szellemként pedig Földes Tamás és Józsa Imre tűnik fel. A budapesti Ghost-ot, amelynek magyar szövegét Müller Péter Sziámi írta, az Operettszínház direktora Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra. A kettős szereposztás bemutatója május utolsó és június első napján lesz.

Forrás: operettszínház.hu

süti beállítások módosítása