Színházi Világnap a Figuránál

Egész napos programokkal készül a Figura Stúdió Színház a Színházi Világnap alkalmából, március 27-én, szerdán.

A Színházi Világnapon a Figura is feltárja kapuit: 11 és 16 óra között minden órában Kulissza túrára kerül sor. Ezzel párhuzamosan a színház előcsarnokában megnyit a Figura-kávézó, ahol díszlet-, jelmez-, kellék- és plakátkiállítás; plakát- és szórólapbörze várja az érdeklődőket.

11.00 és 16.30 között előadásvetítéseknek ad otthont a Yourlivingroom. Ez alkalomból olyan produkciókat lehet megtekinteni, melyek nagy sikernek örvendtek, vagy kevés ideig voltak műsoron. Így újra látni lehet a Bozsik Yvette által rendezett Játszótér című táncszínházi előadást, Barabás Olga Krimi című darabját, melyet a társulat adaptált színpadra, Kárpáti Péter Pájinkás Jánosát Anger Zsolt rendezésében, valamint Vava Ştefănescu 3 Tánc Beckettre című táncszínházi produkcióját. 
17 órától Moşu Norbert-László Az iduri szörny című drámája felolvasószínházi előadásként kerül bemutatásra. Moşu Norbert-László a Figura színésze, Az iduri szörny című mesejátéka a JAK által meghirdetett Add ide a drámád elnevezésű pályázat egyik nyertes darabja volt 2012-ben.

szinhazi vilagnap a Figuranal

A Színházi Világnap ünnepi előadására, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Bernarda Alba háza című produkciójára este 7 órától kerül sor a színház nagytermében. Patkó Éva rendező, a Művészeti Egyetem tanára, új kontextusban képzelte el és vitte színre Federico García Lorca drámáját. Az előadást dalbetétek, flamenco táncok teszik újszerűvé, de a zenés színrevitel mellett a dráma alaphelyzete megmarad.
A nap végén pedig Chill out night várja a lazítani vágyókat a Yourlivingroomban.
A különböző programokban való részvétel ingyenes, kivételt képez a Bernarda Alba háza, melyre a jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej).

Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, valamint előadás előtt egy órával a helyszínen. Érdeklődni a 0752-227-011-es telefonszámon lehet.

süti beállítások módosítása