Kiosztották a MASZK díjait - Máthé Erzsi életműdíjas

A színházi világnap alkalmából a Veszprémi Petőfi Színházban a MASZK Országos Színészegyesület szakmai díjait.

ketten1Rusznák András és Petrik Andrea, fotó: Revizor
A MASZK és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat  idén Pándy Lajosnak, a Vígszínház nyugalmazott színművészének ítélték oda.
A pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Petrik Andrea, a Radnóti Színház és Rusznák András, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze kapta.

A Vámos László-díjjal Rátóti Zoltán színészt, rendezőt, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját jutalmazták. Az elismerést az 1996-ban elhunyt Kossuth-díjas rendező, Vámos László emlékének megőrzésére alapította Psota Irén, a nemzet színésze.
A Kállai Ferenc-életműdíjat Máthé Erzsinek, a nemzet színészének és Csákó Bélának, a Pesti Magyar Színház szcenikusának, műszaki vezetőjének ítélték oda. Az Amfiteátrum-díjat Mátyás Irén, a Zsámbéki Színházi Bázis igazgatója kapta.

kep

Porga Gyula Veszprém polgármestere, Hegedűs D. Géza, a MASZK elnöke, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója

A Hevesi Sándor-díjjal Gedeon Józsefet, a Gyulai Várszínház igazgatóját, Khell Zsolt díszlettervezőt és Mundruczó Kornél rendezőt tüntették ki idén. A Hevesi Sándor-díjat a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja kezdeményezésére alapították 1998-ban. A díjat olyan művész, kultúraközvetítő kapja a színházi világnap alkalmából, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi megismertetéséért, elismertetéséért.

A gálát most másodszor rendezik vidéken, tavaly a kecskeméti Katona József Színház adott otthont az eseménynek.

süti beállítások módosítása