Táncháztalálkozó és kirakodóvásár az Arénában

A Tavaszi Fesztivál keretén belül a Papp László Sportarénában immár harminckettedik alkalommal rendezik meg március 30. és április 1. között az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt.

Mivel a program húsvét ünnepére esik, a pénteken szokásos "Halljunk szót...!" előadást hétfőn, azaz április 1-jén tartják a Thália Színházban. Különlegessége, hogy a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor résztvevőit újra egy színpadon láthatja a közönség. Más programok a húsvéti tradíciókhoz kapcsolódnak, így népszokásokkal, például villőzéssel, tojásfestéssel is várják a látogatókat.

tanchaztalalkozo

Az ünnep mellett a szlovákiai magyarság kultúrája is kiemelt téma lesz, a szombat napközbeni Aprók Bálja a Felvidék zene- és tánchagyományának jegyében telik, emellett fotókiállítással és kamara-előadásokkal is kapcsolódnak a régióhoz. Fellép többek között a pozsonyi székhelyű Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes, valamint a Kuttyomfitty Társulat, amely műsoraiban a szórakoztatás mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekkel is bővíti a közönség tudását. Az Éjszakai Bálra szombaton este a Fáklya Klubban kerül sor.

süti beállítások módosítása