Pályázik a Szputnyik díszlete - Versenyben Balázs Juli

Balázs Juli a Grazban bemutatott Amerika díszletével versenyez.

Harmadik alkalommal rendezik meg a World Stage Design (WSD) elnevezésű fesztivált, melyre bárki nevezhet díszlet, jelmez, világítás és hangtervezői kategóriában olyan munkával, amely 2009 és 2013 között jött létre. Balázs Juli a Grazban bemutatott Amerika díszletével száll versenybe.

julim

Balázs Juli munkáiból itt talál ízelítőt

A Szputnyik jelenti:

A négyévente megrendezett fesztiválnak mindig más város ad otthont: az első Torontóban volt, 2005-ben, a második Szöulban (itt Csanádi Judit ezüstérmes lett A nagyratörő díszletével), 2009-ben, az idei Cardiffban lesz, a Royal Welsh College of Music an Drama rendezésében.

A WSD idején az OISTAT (International Organization of Scenographers, Theater Architects and Technicians) tart konferenciát, az egész rendezvényt pedig a Scenofest Fesztivál kíséri.
Májusban dől el, hogy a benevezett munkák közül melyek vehetnek részt a kiállításon, mely szeptember 8-14-ig lesz látható Cardiffban.

Szurkoljatok ti is Julinak, hogy beválogassák a kiállításra, szerintünk az Amerika díszlete egész egyszerűen zseniális. Nézzétek meg Roland Renner videóját, mely ebből az alkalomból készült.

diszlet

Balázs Julit és három tervezőt kérdeztünk munkájuk részleteiről:

"A tervezés csapatmunka része, így sokszor kiszolgáltatott helyzetet eredményez: rendezőé a végső döntés, ha nincs pénz, az megköti a kezemet, súlyos kilókat és mennyiségeket viszünk. Mondta is kollégám, Nagy Fruzsi, hogy meg kell csinálnom a jogsimat, mert ez így nem élet".

Hány kiló egy előadás című cikkünket itt olvashatja.

 

süti beállítások módosítása