Újra színház a Leánynevelő Intézetben

Nemrég közös előadást mutattak be színészek a Rákospalotai Leánynevelő Intézet lakóival. A rendhagyó produkció április 6-án, szombaton újra látható!

A darab rendezőjét, az eredetileg filmrendező Schwechtje Mihályt a Rákospalotai Leánynevelő Intézet lányainak filmjei sarkallták arra, hogy együtt dolgozhasson velük. "Olyan elementáris erő volt a játékukban, olyan természetes őszinteség, hogy az felejthetetlen volt számomra. Aztán mikor véletlenül belefutottam Kia Corthron darabjába, amelyben két várandós tinilány szerepel és egyikük a darab főszereplője, rájöttem, hogy ez remek alakalom lenne, hogy találkozhassak ezekkel a lányokkal" - fogalmazott Schwechtje Mihály a darab kapcsán.

kerem vigyazzanak leanyneveloIntezet borcsokEniko
Jelenet az előadásból

Az előadás története Harlemben játszódik. Egy afroamerikai család hétköznapjait mutatja be. "Látszólag távoli a párhuzam a magyar valósággal, de a globalizált társadalom mára ugyanazokat a társadalmi feszültségeket termeli ki. Aki eljön megnézni az előadásunkat, egy öt hónapos próbafolyamat eredményét láthatja, amelybe a három kiváló színész fokozatosan kapcsolódott be. A lányok saját lakóterükben fogadják a nézőközönséget, így bepillantást engednek abba is, hogy hol élnek ők. Ez egy kortárs darab, húsbavágó aktuális kérdésekkel, kiváló színészek, két gyönyörű làny, egy fiatal filmrendező és egy különleges helyszín" - nyilatkozta Schwechtje Mihály.

kerem vigyazzanak 2 FugeprodukcioJelenet az előadásból

FÜGE PRODUKCIÓ - RÁKOSPALOTAI LEÁNYNEVELŐ INTÉZET
Kia Corthron
Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!
Thyme: Laki Eleonóra
Erry: Józan László
Shaneequa: Jákovics Krisztina
Marjorie: Börcsök Enikő
Ollie: Kardos Róbert
Fordította: Ruttkay Zsófia
Látvány: Kálmán Eszter
Fény: Herbai Máté
Rendező munkatársa: Fazekas Anna
Produkciós vezető: Kiss Réka Judit
Rendező: Schwechtje Mihály

Támogatók: RÁKOSPALOTAI LEÁNYNEVELŐ INTÉZET
2013. április 6., szombat 19:00
Helyszín: XV. kerület Pozsony u.36. Rákospalotai Leánynevelő Intézet
További információ: www.fugeprodukcio.hu

süti beállítások módosítása