Versmondó maraton Sopronban

Versmondó maratonnal nyílik a Magyar Költészet Hete április 6-án a Soproni Petőfi Színházban: ezen a napon bárki betérhet a teátrumba verset hallgatni vagy mondani.

Másnap a Komáromi Jókai Színház mutatja be Arany János Tetemrehívás című zenés balladás estjét a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
Dinnyés József daltulajdonos öt évszázad magyar verseiből összeállított ötrészes zenés műsorát adja elő április 8-tól öt délutánon át a Liszt-központban.

versmondo-maratonFotó: fn.hir24.hu

A költészet heti programsorozat április 13-án a Parnasszus csillagai című verses-zenés esttel zárul. Közreműködik Császár Angela, Juhász Róza, Sebő Ferenc és Perger László.
A Soproni Petőfi Színház művészei egész napos versmondással ünnepelték hétfőn a Magyar Költészet Napját a költészet hetének kiemelt programjaként. A "verskommandóval" vonaton, buszon, kórházban, utcán, templomban, bevásárlóközpontban találkozhattak a lakosok.
A szokatlan helyszínválasztással a figyelmet akarták felhívni a költészetre, az irodalomra, József Attila születésnapjára - mondta Pataki András színházigazgató.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása