Kékbe borul a Nemzeti Előcsarnoka

Április 2-án a Nemzeti Színház is csatlakozik az Autizmus Világnapja programhoz. Mivel az autizmus színe a kék, a teátrum Előcsarnoka ezen a napon kék színnel lesz kivilágítva.

Az autizmus fejlődési zavar, mely különböző mértékben és formában, de mindig érinti a kölcsönös kommunikáció és társas viselkedés területét, továbbá együtt jár a gondolkodás és viselkedés rugalmatlanságával, valamint a környezet ingereinek eltérő észlelésével. Az állapot különböző súlyossággal fordulhat elő, ám még enyhébb formájában is jelentősen megnehezítheti az érintett személy integrációját szűkebb és tágabb szociális környezetébe. Kutatások szerint ez az állapot nagyjából száz emberből egyet érint. Az autizmussal élők készségei, képességei jelentős mértékben fejleszthetők.

kek

Fotó: nemzetiszinhaz.hu

Április 2-án szerte a világban rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az autizmus spektrumzavar létezésére. Mivel az autizmus színe a kék, számos városban emblematikus épületeket (pl. Empire State Building, Sydney Opera House, a Magyar Parlament) világítanak ki kék színnel. Az idei évben a Nemzeti Színház is csatlakozik a figyelemfelkeltő programokhoz.
A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány a világnap alkalmából rendezi meg a „Séta az autizmussal élőkért ”elnevezésű programját, amelyre mindenkit szeretettel várnak.
Találkozó április 6-án, szombaton 9.30-kor a Magyar Tudományos Akadémia előtt. Indulás 10.00- kor. A séta végén, a Március 15. téren Szalóki Ági énekel és Kulka János mond beszédet.
A programot a résztvevők által hozott ételekből tartott piknik zárja.
Mottó: "Gyere, sétálj velünk, és viselj aznap valami kéket!"
További információ: www.cseperedo.hu

süti beállítások módosítása