Nagy Zsolt is távozik a Nemzetiből

Nagy Zsolt a Nemzeti Színházból való távozásról, színészi feladatairól beszélgetett Kovács Bálinttal.

“Családom van és három gyerekem; a Nemzeti nagy biztonságérzetet ad, és történnek is ott jó dolgok, amik mögé oda tudok állni. De az életem most is ugyanolyan, mint eddig, nem vagyok befalazva a kőszínházba” – számolt be a lapnak Nagy Zsolt, aki arról is beszélt, bővítenie kell még technikai tudását, keresi, hogy lehet úgy teátrálisnak lenni, hogy az végtelenül valódi legyen nagyszínpadon is.
Azt is elárulta, Vidnyánszky Attila nem hosszabbítja meg a szerződését. “Elmondta, hogy szakmailag nem tud mit kifogásolni bennem, nem szakmai okokból küld el, hanem azért, mert azt gondolja, hogy amit ő itt fel akar építeni, azt én nem fogom tudni képviselni és közvetíteni a nézők felé. (…) Egyébként is el szerettem volna jönni a színházból, mert különben olyan külső munkákról maradtam volna le, amiket nagyon szerettem volna megcsinálni. Újra függetlenné akartam válni” – fogalmazott a színész.

zsolt A Nemzeti-pályázatról szólva elmondta, az a baj, hogy ha politika keveredik egy ügybe, az abban a pillanatban átláthatatlanná válik, az emberek pedig azonnal elszigetelődnek egymástól. “Mindenki áldozatnak érzi magát, az is, aki marad, és az is, aki nem. Akik maradnak, sajnálják azokat, akik elmennek, akik meg mennek, sajnálják azokat, akiket itt kell hagyni. Pedig nincs ebben az egészben semmi különös; ez a történet nagyon fel lett habosítva jobb- és baloldalról egyaránt. Mondtam is Attilának, hogy kár, hogy ilyen helyzetben találkoztunk – mi a Krétakörrel még felajánlottuk egy Siráj bevételét neki és a beregszászi társulatának, amikor átjöttek Magyarországra, és nagyon nehéz helyzetben voltak. Onnan jutottunk el idáig” – mesélte Nagy Zsolt.

zsolt2

Arról is szót ejtett, hibás gondolkodás, hogy minden a kőszínházakban zajlik. “Ezt Attilának is tudnia kell, hiszen ő is az undergroundból jött. És nem lehet az sem, hogy egy ember túl sok pozícióban legyen egyszerre, mert ebbe eddig mindenki belebukott. Ezt diktatúrának hívják, és a diktátorok mind elbuknak előbb vagy utóbb” – összegzett a színész.
A teljes interjút itt olvashatják.

süti beállítások módosítása