Látványorgiát ígér a Tavaszi Fesztivál

Látványorgia, Wagner, Liszt és a Danish Dance Theatre szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztivál szerdai programjában.

A Tavaszi Fesztivál ajánlója:

Ma a tánckedvelők zarándokhelyévé változik a Thália Színház: érkezik ugyanis a Danish Dance Theatre, az északi ország vezető együttese. A Love Songs című produkciójuk nem hagyományos táncelőadás, hanem egy jazzkoncert és egy koreografált színházi produkció különös, mégis természetes elegye.

Loves Songs2 Bjarke Osted
A Művészetek Palotájában szintén lenyűgöző látvány várja azokat, akik Sztravinszkij Tavaszi áldozatát választják: Klaus Obermaier és az Ars Electronica Futurelab unikális produkciójában a tánc, a zene és a technika vívmányainak extravagáns egysége keresi a választ arra, hogy a XX. századi művészet emblematikus alkotásává váló Tavaszi áldozat száz évvel később vajon miként tudja kifejezni korunk alapvető életérzését. Az előadás második felére a nézők 3D-szemüvegeket kapnak majd, hogy teljes legyen a látványorgia.

Sztravinszkij Tavaszi aldozat
A Budapest Music Centerben pedig Hegedűs Endre zongoraestjén Wagner és Liszt feszültségektől, veszekedésektől és művészi tisztelettől egyaránt hangos barátságába kaphatunk betekintést. Miközben a két zeneszerző mindig is elismeréssel adózott a másik tehetségének, és ahol lehetett, Liszt segítette Wagnert, Liszt lányának, Cosimának és a nála jóval idősebb Wagnernek házassága újra és újra felszította az indulatokat a két zseni között. A történelmi viharokban azonban mindig tudták, mi az igazán fontos. Nem véletlenül írta Nike Wagner, Liszt Ferenc ükunokája, Richard Wagner dédunokája Liszt és Európa című esszéjében: „Wagner és Liszt művészbarátsága a zenetörténet legjelentősebb és legszebb konstellációi közé tartozik.”

süti beállítások módosítása