Starfactory - Új magyar musicalt próbál a Thália

Starfactory címmel új magyar musical ősbemutatójára készül a Thália Színház. A próbák április első napjaiban kezdődtek meg.

Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai mögött? Hogy a nyertesek sorsa hogyan alakul, azt részben ismerjük, másrészt el tudjuk képzelni. De mi van a vesztesekkel?
A darab zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit Gém Zoltán írta. Az elsőműves szerző musicalje elsősorban nem a profitorientált, közönség-szórakoztató műsorok kritikáját igyekszik megfogalmazni. A szerzőt jobban érdekli fiatal főszereplőinek személyes sorsa, alakuló vonzalmaik, terveik, kudarcaik. A nagybetűs életbe most induló tizen- és huszonévesek önmagukkal kerülnek szembe a történet során, némelyiküknek a szüleitől kapott értékrendet is felül kell vizsgálnia.

starfactory 001


A kettős szereposztásban színre vitt alkotás szerepeiben fiatal, kezdő énekes-színészek és ismert színészek mellett komoly feladatot kapott néhány, a tehetségkutató versenyekből ismert tehetség is. Az alkotók erősen bíznak abban, hogy a "komoly kérdéseket" felvető, ugyanakkor szórakoztató, zenés-táncos előadás jön létre, ami a fiatal nézőréteget is vonzani fogja. 
A darabot június 1-jén láthatja először a közönség a Thália Színház nagyszínpadán. Szereplők: Gubás Gabi, Vida Péter, Hunyadkürti István, Egri Bálint, Tóth Eszter, Koltai Róbert, Laklóth Aladár, Kováts Vera, Nagy Adrienn, Puskás Péter, Gulyás Attila, Baronits Gábor, Kékesi Gábor, Trecskó Zsófia, Hekler Melinda, Molnár Gyöngyi, Mező Zoltán és még sokan mások. Rendező: Horváth Péter, koreográfus: Bóbis László.

süti beállítások módosítása