Halász Judit és Mucsi Zoltán a Madáchban - Betörő az albérlőm

Halász Judit és Mucsi Zoltán főszereplésével mutatja be a Madách Színház a Betörő az albérlőm című darabot; a krimivígjátékot május 11-én láthatja először a közönség.

Szirtes Tamás igazgató a darab pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az előadásban olyan művészeket is láthat a közönség, akik eddig nem játszottak a Madách Színházban: Halász Judit és Mucsi Zoltán is először lép fel ezen a színpadon.
A darab a nagy sikerű angol film, az 1955-ös Betörő az albérlőm színpadi adaptációja. A mulatságos krimikomédiát a parádés színészi alakítások tették nagyszabásúvá - idézte fel. Két éve Londonban mutatták be a film színpadi változatát, és a Madách Színháznak sikerült megszereznie a darabot, amelyet most Szente Vajk rendezésében tűznek műsorra.

 

betoro2
Szente Vajk a szereplőválasztásról elmondta: a londoni előadást látva úgy érezte, Mucsi Zoltán tökéletes lenne a szerepre, Szirtes Tamás pedig Halász Judittal képzelte el a darabot, így megegyeztek ebben a szereposztásban. Nagy öröm, hogy a két elfoglalt színész igent mondott a felkérésre - tette hozzá.
Szólt arról is, hogy a színészeket, ha különböző iskolákból érkeznek is, mindig összehozza a stílus és a darab, ennek a színműnek pedig markáns a stílusa. A krimivígjáték műfajának alapja a nemes egyszerűség: mindenki egyszerű eszközökkel játszik, a természetesség a közös nyelv - fűzte hozzá.

 

Betoro

 

Mint mondta, egy pénzrablás története a vígjáték, amelyben elragadó figurák jelennek meg. A darabban elhangzik, hogy "mindenkiben van valami jó", és ez a mondat az, amely megfogta. A történet szerint hétpróbás gazemberek egy pénzszállító autót szeretnének kirabolni, és ebben egy mit sem sejtő, szeretetreméltó idős hölgy segítségére számítanak. Egy vonósnégyes tagjainak adják ki magukat, a bűntényre azonban fény derül, és a bandatagok úgy döntenek, hogy elteszik láb alól a hölgyet.


A Mrs. Wilberforce-t alakító Halász Judit arról beszélt, hogy a feladat azért különleges számára, mert életében ez az első igazi öregasszonyszerep. Nagyon hiszékeny és erkölcsös, hogy ha valamit már elhisz, akkor amellett kitart - mondta a szereplőről.
A színésznő felidézte, hogy még nem volt diplomája, amikor főiskolásként a Madách akkori kamaraszínházában (a mostani Örkény Színházban) játszotta egy ír darab, a Kathleen címszerepét.

Halász Judit - aki a főiskola elvégzése óta a Vígszínház tagja, és ritkán játszik vendégként máshol -, elmondta, hogy minden színésznek izgalmas, ha új közegbe kerül. "Elsősorban a partnerek, a rendező, az itteni szellemiség az, ami különbözik, és ezt mindig mindenkinek érdekes megtapasztalni" - fogalmazott.

 

betoro
Az azonos című film William Rose által írt szövegkönyve alapján a Betörő az albérlőm (The Ladykillers) című darabot Graham Linehan írta, a művet Kúnos László fordította. Halász Judit és Mucsi Zoltán mellett a banda tagjaiként Hajdu Steve, Magyar Attila, Nagy Sándor és Szerednyey Béla látható, a produkcióban Hűvösvölgyi Ildikó, Bajza Viktória és Pusztaszeri Kornél is játszik, továbbá Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok is közreműködik. A díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt Makány Márta tervezte.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása