Művészeti hetek kezdődnek Gyöngyösön

Litwin József iparművész tusrajzait bemutató tárlattal nyílik meg április 3-án, szerdán a Gyöngyösi Művészeti Hetek május 12-ig tartó rendezvénysorozata a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban (MMK).

A színes kulturális programot, koncerteket, színházi és táncbemutatókat, irodalmi esteket, illetve képzőművészeti tárlatokat felvonultató programsorozatot a kiállítással egy időben a gyöngyösi származású Kálomista Gábor filmproducer nyitja meg.
A május 17-ig megtekinthető tárlaton a Miskolcon élő és alkotó Litwin Józsefnek eddig még ki nem állított, "absztrahált, elképzelt evolúciós kalandokban szereplő fejeket" ábrázoló, legfrissebb rajzait láthatja a közönség.
A tárlat megnyitóját a Varidance együttes Fergeteges táncok című produkciója követi a művelődési központ színpadán.
A 25 rendezvényt felsorakoztató program kiemelkedő eleme lesz a Tankcsapda Rockmafia-turnéjának gyöngyösi koncertje április 6-án az MMK-ban. A Vachott Sándor Városi Könyvtárban Takaró Mihály irodalomtörténész vezeti be az érdeklődőket Wass Albert regényeinek világába április 9-én.

gyongyos

Április 12-én ifjúsági programokat szerveznek a Városi Diáknap keretében, 14-én pedig a Dzsungel könyve című musicalből ad ízelítőt az MMK színpadán a Hangvarázs Könnyűzenei Stúdió.
Egész napos családi programmal várják a látogatókat április 20-án a Föld napja alkalmából a Mátra Múzeumban, illetve ezen a napon rendezik meg az MMK-ban az V. Országos Digiráma bemutatót.
Április 30-án a Pinceszínház társulata Márai Sándor Kaland című színművét adja elő a művelődési központban, május 10-én pedig ugyanitt a Budapest Bár Fényes Szabolcs slágereinek átdolgozott változataival várja a közönséget.
A fesztivál zárásaképpen Gyöngyös napja alkalmából május 12-én komolyzenei koncertet tartanak a Szent Bertalan-templomban.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása