Nyomtalanul eltűnt premier előtt az ukrán balettcsillag

Nem jelent meg az Éjféli expressz című balett próbáin a londoni Coliseum színházban Szerhij Polunyin ukrán balettcsillag, aki pedig a főszerepet játszotta volna a Billy Hayes kábítószercsempész törökországi börtönélményein alapuló darabban.

A darabot színre vivő Peter Schaufuss Társulat napok óta semmit sem tud a 23 éves táncosról, akinek jövő héttől kellene színpadra lépnie főszereplőként, ezért helyét Johan Christensen dán táncos veszi át.



Polunyinnak ez a második rejtélyes eltűnése: tavaly januárban egy héttel Az álom című darab előadása előtt hagyta el minden szó nélkül a londoni Királyi Balettet, ahol pedig minden idők legfiatalabb férfi előadójaként lehetett 19 évesen a társulat vezető szólótáncosa. Pár hónappal később a tetovált testű táncos a moszkvai Sztanyiszlavszkij Balett színpadán bukkant fel, idén februárban pedig már vendégművészként tért vissza a Royal Ballet-hez. Tavalyi eltűnése után az ünnepelt táncos azt mondta a sajtónak, hogy nagyon unalmasnak találta a próbákat, és hogy 26 éves korára távozni akar a "nagyon kimerítő" balett-táncosi pályáról.
A balettvilág egyik legragyogóbb, de legszeszélyesebb tehetsége most mentorával, Igor Zelenszkijjel együtt hagyta faképnél a Coliseum társulatát. A színház minden kapcsolatot elvesztett a művészekkel, a sztártáncos egy barátja, Anthony Lammin, akivel Polunyin közösen birtokol egy londoni tetoválószalont, ugyanakkor azt mondta az egyik brit bulvárlapnak, hogy a táncos jól van, állandó sms-kapcsolatban áll vele. Ő sem tudta azonban megmondani, hogy Polunyin hol tartózkodik, és miért fordított hátat a produkciónak, amelyről a múlt év végén, amikor a projektet bejelentették, még lelkendezve beszélt.
Tavaly eltűnésekor Polunyinról azt feltételezték, hogy teljesen szenvedélyének, a tetoválásnak akarja szentelni az életét. Rebesgették állítólagos drogfüggőségét is. Egy interjúban maga is bevallotta, előfordult, hogy kokain hatása alatt táncolt, de azt mondta, már "tiszta". Egy 2011-es interjúban pedig arról beszélt, hogy szeretne "rosszalkodni", futballozni, sportolni, de nagy nyomás nehezedik rá és családilag sikerre ítéltetett a táncművészi pályán.
A herszoni születésű Polunyin 13 évesen került Londonba, a Királyi Baletthez.

a

süti beállítások módosítása