Orlando Bloom Rómeó lesz a Broadwayn

William Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjának modern kori, faji ellentéteket is bemutató feldolgozásában lesz látható nyártól Orlando Bloom a New York-i Broadwayn, ahol a világhírű dráma férfi főszerepét bízták rá.

Az elsősorban filmes szerepeiről ismert színész partnere Condola Rashad lesz Júlia szerepében.
A darabot a Tony-díjra többször is jelölt David Leveaux jegyzi. A rendező Shakespeare nagy művének lecsupaszított és a lehető legegyszerűbb feldolgozását ígéri. A Rómeó és Júliát augusztus 24-től előbemutatók keretében játsszák, a premiert szeptember 19-re tűzték ki. A darab várhatóan április 8-ig marad a Richard Rodgers Theatre repertoárján. 
A szereposztást a kétszeres Tony-jelölt Jayne Houdyshell erősíti a dajka, és a szintén Tony-jelölt Joe Morton pedig Capulet szerepében. Júliát Condola Rashad alakítja.

orlando-bloom-romeo-in-romeo-juliet-on-broadway1

Orlando Bloom a londoni West Enden már szerepelt színházban, a Broadwayn azonban még váratott magára a bemutatkozás. A színész régebben a Royal Shakespeare Company társulatának tagja szeretett volna lenni, de végül inkább elvállalta A Gyűrűk Ura-trilógiában Legolas szerepét.
Érdekesség, hogy a Rómeó és Júlia legutóbb 1977-ben volt látható a Broadwayn. Akkor Paul Ryan Rudd és Pamela Payton-Wright alakította a veronai szerelmeseket. A következő évadban azonban klasszikus köntösben is bemutatják a híres tragédiát Elizabeth Olsen főszereplésével.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása