Aradon vendégszerepel a temesvári magyar társulat

Az Aradi Kamaraszínház hozzájárulásával a Ioan Slavici Klasszikus Színház Nagytermében is bemutatásra kerül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Parasztopera című előadása. A Szikszai Rémusz rendezésében létrejött produkciót április 10-én, 19 órától tekintheti meg a Maros-parti város színházkedvelő közönsége.

Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztopera című művét februárban mutatták be Temesváron, így a Csiky Gergely Színház első alkalommal látogat el más városba is a nagy sikernek örvendő színdarabjával.

Az eredeti előadást a szerző rendezésében, nem kevesebb mint tíz éve játssza a Pintér Béla és Társulata, így nem csoda, hogy a nagysikerű zenés produkciót az elmúlt években összesen kétszázötven alkalommal mutatták be magyarországi és külföldi színpadokon.

A darabban az alkotók egy sokak számára ismerős, balladisztikus történetet dolgoztak fel, rendhagyó módon opera formájában. A színpadi mű "zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye" - nyilatkozta a szerző a darab kapcsán.

 

parasztopera

 

Az előadásban színre lép Kiss Attila (Roland), Tokai Andrea (Anya), Lőrincz Rita (Julika), Tasnádi-Sáhy Noémi (Etelka), Éder Enikő (Tündérke), Kocsárdi Levente (Feri), Aszalos Géza (Állomásfőnök), Molnos András Csaba (Cowboy), Mátyás Zsolt Imre (Karvezető), az Apa szerepében pedig felváltva Balázs Attila és Szikszai Rémusz. A zenekar tagjai: Valentina Kohonicz, Dragalina Cristian Csaba, Sonia Ionescu, Desdemona Fehér, Számtartó Zsolt, Cendan Gavril.
Jegyek korlátozott számban telefonon (0755-045200) és email-en keresztül (akamara.ro@gmail.com) rendelhetők, valamint előadás előtt egy órával a színházban kaphatók (Revoluției sugárút 103. szám). Az előadásra érvényes minden kamaraszínházi bérlet és meghívó.
Az aradi előadást követően április 16- és 19-én újból a temesvári színház nagytermében lesz látható Pintér Béla Parasztoperája, mindkét alkalommal 19 órától.

süti beállítások módosítása