Indul az 1. nemzetközi operett-musical fesztivál

A 11 produkciót kínáló rendezvényen berlini, bukaresti, csíkszeredai, kolozsvári, szentpétervári zenés színházak is szerepelnek.

Tizenegy rangos produkciót mutatnak be és gálaestet is rendeznek az Operettszínházban az április 8. és 29. közötti első nemzetközi budapesti operett-musical fesztiválon. A nagyszabású rendezvényen berlini, bukaresti, csíkszeredai, kolozsvári és szentpétervári zenés színházak szerepelnek egy-egy előadással a Budapesti Operettszínház társulata mellett.
Teljes orosz színházi társulatot láthat közönség: a szentpétervári Zenés Komédia Színház Kálmán Imre Marica grófnő című operettjével lép fel. Az oroszok egy stúdióelőadást is hoznak: Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt! című komédiájának musicalváltozatát Stan Daniels zenéjével.

marica

 

Különleges lesz Presgurvic Rómeó és Júlia című musicalje is, amely nemcsak a vendéglátóknak, hanem a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínháznak is az egyik sikerprodukciója. A fesztiválon román és magyar énekes színészek együtt elevenítik meg a szerelmesek történetét.
A Kolozsvári Állami Magyar Opera társulata is Kálmán Imre-művel, A cirkuszhercegnővel vesz részt a fesztiválon, a nemzetközi operavilágban is jegyzett énekesek alakítják a főszerepeket. A hagyományteremtő eseményt támogatja a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is, de a költségek jelentős részét saját forrásból, jegybevételekből fedezik.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása