Átadták a Vértes Agoráját

Tatabánya központjában pénteken átadták a Vértes Agorája multifunkcionális közösségi központot, amelyet a korábbi Közművelődés Háza átalakításával hoztak létre, közel kétmilliárd forint ráfordítással.

Halász János kultúráért felelős államtitkár az ünnepélyes megnyitó előtti sajtótájékoztatón elmondta, a közösségi művelődéshez valódi közösségi tereket kell biztosítani, ezt Győr, Hódmezővásárhely, Békéscsaba és Kaposvár után az Agora programmal most Tatabányán megtették, jelentős uniós és kormányzati támogatással.

 

vértes
A Vértes Agorája már nemcsak egyszerűen művelődési ház, tevékenysége több funkcióban határozható meg: a ház közösségi-, képzési-, oktatási- és szórakoztatási központ, valamint kistérségi tanácsadói és szolgáltatási funkciót is ellát - hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester
A komplexumban 440 vendéget fogadni képes színházterem, 120 fős kamaraterem, kávézó és étterem várja a látogatókat. Az épületben helyet kapott egy kiállítóterem, illetve a létesítményhez tartozik egy 100 négyzetméter alapterületű szabadtéri színpad - ismertette Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Az Agora-projekthez a város 1,5 milliárd forint támogatást kapott az Európai Uniótól és a magyar államtól, az összes költség meghaladta az 1,8 milliárd forintot, az összeg az épület rekonstrukciója mellett a teljes körű akadálymentesítést és új parkolóhelyek kialakítását is magában foglalja.

süti beállítások módosítása