Edda musical készül – Májusban jön A Kör

Új magyar musical ősbemutatójára készülnek a RaM Colosseumban. Május 18-án mutatják be A Kör című Edda musicalt, amelyben az együttes ismert dalai is felcsendülnek. Az új zenés darabot Pataki Attila, Gömöry Zsolt és Oravecz János írták, a musical rendezője Pintér Tibor.

A darabról:

Pataki Attilában és Pintér Tiborban évekkel ezelőtt, egymástól függetlenül fogalmazódott meg egy Edda-musical gondolata. Egy véletlen találkozás során pedig kiderült, mindketten hasonló zenei projekten gondolkodnak. Pataki Attila egy lépéssel előrébb járt: volt egy tervezete, az Edda dalokból álló zenés darabról. A 26 Edda számot feldolgozó musicalen, Pataki Attila, az együttes billentyűsével, Gömöry Zsolttal közösen dolgozott, a szövegkönyv Oravecz János munkája. A darabot Pintér Tibor rendezi. Pataki Attila inkább az alkotómunkában vesz részt, nem szeretne szerepelni a produkcióban – a színpadon az Edda frontemberét Pintér Tibor kelti életre. A Kör című Edda-musicalben többek közt szerepet kapott Tóth Attila, Makrai Pál, Tunyogi Bernadett és Koós Réka is. Az új musical próbái már javában zajlanak.


 

 

A Kör bemutatója május 18-án lesz a Ram Colosseumban, a nyár végén pedig Miskolcon állítják színpadra a darabot, hiszen az Edda Művek Miskolcról indult az ismertség felé, így a város és a zenekar neve mára elválaszthatatlanok. Szeptemberben országos turnéra indul az EDDA musical, A Kör. Az előzetes tervek alapján a produkciót a határon túli magyar területeken is bemutatják.

 

 

Az alkotók ajánlója:

„Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot.
A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem „rosszak” is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben.
Te, mindennap dönthetsz jó és rossz között!”


A Kör

A Kör
musical
Szereplők:

Elmo – Pintér Tibor

Írisz – Tunyogi Bernadett / Békefi Viktória

Szezár – Tóth Attila / Bencze Sándor

Szalsza – Koós Réka / Janza Kata

Angóra – Szabó Dorottya

Fausztusz – Makrai Pál / Buch Tibor

Jolán – Lőrincz Andrea

Frédi – Várfi Sándor

Toha – Balogh Máté

Para – Mohácsi Márk

Miu – Papp Letícia

Menedzser – Bencze Sándor

Kisfiú – Bakos Attila

Dalszöveg: Pataky Attila

Zeneszerző: Gömöry Zsolt

Forgatókönyv: Oravecz János

Koreográfus: ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika

Díszlet: Domján Gábor

Technikai vezető: Csukay Zoltán

Producer/Rendező: Pintér Tibor

 

 

 

Forrás: Színház.hu, facebook.com/eddamusicalakor

 

 

 

 

süti beállítások módosítása