Változott a TAO-törvény - Választania kell a színházaknak

Elfogadta az Országgyűlés a társasági és osztalékadóról (tao) szóló törvény módosítását, így az előadó-művészeti szervezetek választhatnak, hogy tavalyi vagy idei jegybevételüket tekintik-e bázisnak a 2013-as tao-támogatás igénybevételekor.

tao


A tao törvény február 1-jén hatályba lépett módosítása révén a szabályozás egyszerűsíti az év közbeni támogatások befogadását, megszünteti a befogadás időarányos korlátozását és a támogatási igazolások kiadásánál jelentősen csökkenti az adminisztrációt.

A most elfogadott módosítás szerint ugyanakkor a 2013-as átmeneti év, idén tehát a szervezetek felkészülhetnek a jogszabály-változásra anélkül, hogy az működésük biztonságát veszélyeztetné. Ennek alapján az előadó-művészeti szervezetek 2013-ban választhatnak, hogy a tao-támogatások befogadása során a 2012-ben vagy a 2013-ban az EGT tagállamokban szerzett (illetve megszerzendő) jegybevételüket kívánják bázisul érvényesíteni.

2014-től kezdődően a befogadható támogatások mértéke egységesen a tárgyévet megelőző évben EGTtagállamokban szerzett jegybevételen alapul.

Az erre vonatkozó kérelem benyújtásának részletszabályait a 14/2012 (III.6) Nefmi rendelet közeljövőben kiadandó módosítása határozza majd meg.

 

Forrás: kormány.hu

süti beállítások módosítása