98 százalékos volt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kilencvennyolc százalékos volt idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatottsága, a jegybevétel is a tervezett 120 millió forint körül alakulhat a vasárnap zárult fesztivál gyorsmérlege szerint.

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ vezetője kedden az MTI-nek elmondta: pontos számaik még nincsenek, mert a különböző bizományos és partner jegyértékesítők még nem számoltak el. Annyi bizonyos, hogy 25 ezren vásároltak a sokrétű fesztiválprogramra jegyet, az ingyenes rendezvényekre mintegy 45 ezren voltak kíváncsiak.
A fesztivál új helyszínt is bevezetett, a Budapest Music Centert, méghozzá sikerrel. Amikor ugyanis időpontot foglaltak, még kész sem volt a ház. "Jó partnerre találtunk a BMC-ben" - hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

 

 

Vitezy Zsofia
A közönség véleménye alapján úgy fogalmazhat, hogy különösen a húsvéti programok nyerték el a publikum tetszését, például Bach János- és Máté-passiója, Mozart c-moll miséje világhírű előadókkal. Sokan mondták, hogy az eltérő műfajokból összeállított program jól szerkesztett volt. A könnyedebb táncműsoroktól például Carmen Cortés flamenco estjétől a Nemzeti Filharmonikusok hatalmas összefogást igénylő Bartók-estjén át a fesztivált záró, meglepő és érdekes Csongor és Tünde produkcióig - hangoztatta Vitézy Zsófia.
A következő év programja már körvonalazódik, de a részletekről egyelőre azért nem szeretne beszámolni, mert először a fenntartókkal - Budapest főváros, Emmi - kötött ötéves szerződést kell megújítani. De a fesztivál honlapja folyamatosan új információkkal hívja majd fel a közönség figyelmét - mondta Vitézy Zsófia.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának vezérfonalát is néhány nap múlva határozza meg a fesztivál nemrég alakult művészeti tanácsa, amelynek a tagságát a nemzeti intézmények - Magyar Állami Operaház, Művészetek Palotája, Nemzeti Színház, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Magyar Művészeti Akadémia - vezetői alkotják.

süti beállítások módosítása