Berlinben vendég a Papnő - Krétakör hírek

Schilling Árpád két szakmai programon is képviseli a Krétakört a héten, A Papnő című előadás pedig Berlinben vendégszerepel.

A vitaszínházról:
Április 11-én, csütörtök 19 órakor Kerekasztal Vitaszínház lesz a Jurányiban. A fórumszínház témája: a család.
A beszélgetésen jelen lesz egy szakértő a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet képviseletében, továbbá képviseltetik magukat meleg szervezetek, egyházak, nagycsaládosok, szinglik, családot tervező és családot nem tervező fiatalok. Természetesen a nézők is kifejezhetik véleményüket a látottakkal, kapcsolatban.
Közreműködik: Bagaméry Orsolya, Fábián Gábor m.v., Farkas Atilla, Hajós Zsuzsa, Szivák-Tóth Viktor, Tárnoki Márk. Moderátor: Lipták Ildikó és Nyári Arnold. Rendező: Schilling Árpád.
A program ingyenes.

schillingSchilling Árpád

Egy szakmai konferenciáról:
A Káva Kulturális Műhely színházi nevelési szakmai konferenciát szervez a MU Színházban április 11-től 14-ig.
A Fórum13 konferencia hazai és nemzetközi társulatok és szakemberek, valamint a kapcsolódó szakmai területek néhány képviselőjének részvételével valósul meg és a színházi nevelés különböző műfajait hivatott bemutatni, értelmezni. A rendezvényen színházi nevelési előadások, prezentációk, workshopok és filmvetítések segítségével próbáljuk a színházművészet, a pedagógia, a drámapedagógia, a szociológia, a kultúrantropológia felől megközelíteni a színházi nevelést, annak sajátosságait, hatásait és lehetőségeit, hasznosságát.
Április 12-én, pénteken 16.30-kor „A részvétel esztétikája és politikája” című előadás blokkban Schilling Árpád is tart előadást ’Mit keres a civil a színpadon?’ címmel.
A beszélgetés moderátora: Horváth Kata. Részletes program és regisztráció a Káva weboldalán.
Berlinben A Papnő:
Ismét külföldi meghívást kapott A Papnő című Krétakör-darab, mely április 23-án és 24-én a berlini „Augen Blick Mal!” gyermek és ifjúsági színház fesztiválon egyedüliként képviseli Magyarországot.

süti beállítások módosítása