Dalba öntött versek az egri színházban

Földes László Hobó, Lovasi András és Ákos dalba öntött verseivel is megemlékezik József Attila születésnapjáról április 9-én, kedden 16 órától az egri Gárdonyi Géza Színház társulata.

A stúdiószínpadon Oda-vissza - Költészet napja a színházban címmel zenével és verssel ünnepelnek a Szívós Győző színművész által összeállított műsor keretében. A költészet napi programban a társulat több mint tíz tagja áll színpadra kedvenc versével, dalával, közöttük kortárs szerzők műveivel is, ugyanis feladatuknak tartják a kortárs magyar költészet népszerűsítését is.

 

Gardonyi Geza Szinhaz

 

- Idén azt találtuk ki, hogy megfordítjuk: dalt verselünk és verset dalolunk – mesélte Szívós Győző. Tíz-tizenöten állunk színpadra a társulatból, mindenki keresgélt, kutatott, mi az, amit még nem adott elő az elmúlt években, így kerültek elő Nagy László, Lovasy András, Kovács Ákos vagy például Hobo dalai. Én személy szerint a Vad Fruttik egyik dalát verselem el. Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy izgulunk, vajon ezek a dalok versként is megállják-e a helyüket? Szeretek játszani, keresgélni a magam határait. A versmondás más közeg, másikfajta színészi módot jelent. Plusz nekünk is, a közönségnek is – mondta Szívós Győző.

A Gárdonyi Géza Színház művészei 2008 óta gyűjtik össze legkedvesebb verseiket, és mellette a kortárs magyar költészetet is népszerűsítik. A belépés jelképes, 100 forint.

Forrás: MTI, gardonyiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása