Új Maugli-dallal bővül A dzsungel könyve

Új Maugli-dallal bővül A dzsungel könyve című zenés játék: Dés László és Geszti Péter friss szerzeményét az 1000. előadáson, április 19-én hallhatja a közönség a Pesti Színházban.

Ez az első olyan magyar színházi produkció, amely megéri az ezredik előadást. Sok mindennek össze kellett jönnie ahhoz, hogy ez megtörténhessen - hangsúlyozta Dés László, a darab komponistája a sajtó számára rendezett nyilvános próbán kedden, hozzátéve: nehéz volt fölvenni a fonalat 17 év elteltével. 
Geszti Péter szövegíró arról szólt, hogy az elvesztett alkotótársak emlékének felidézésére, a saját életük továbbvitelének és az egész "dzsungelkeret" kiteljesítésének szempontjából fontos, hogy megszületett az új dal, amelynek mindig is helye volt a darabban. Mauglinak eddig nem volt saját áriája, ezt a hiányt pótolták, s így az első felvonás végén most lesz egy új finálé.
Az idegenségről szóló, nem vidám Csak egy út van! című dal akkor hangzik el el, amikor Mauglinak szembesülnie kell azzal, hogy korábbi életének vége. Akikkel testvérként egy közösségben nőtt fel, kitagadják őt. Meghal Balu, a pótapja, és el kell hagynia a helyet, ahol boldogan élt.

 

maugli

Józan László, mint Maugli, Fotó: Szkárossy Zsuzsa, vigszinhaz.hu


Hegedűs D. Géza, a darab rendezője elmondta, hogy az előadás szépen épül, és sok izgalmas momentummal gazdagítva jut el az ezredikhez. Így például sok régi szereplő integrálódik, aki korábban többszázas szériákban játszott a darabban, és ismét új kisfiú alakítja a gyerek Mauglit.
Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró 17 évvel ezelőtt alkotta meg a zenés darabot, amelyet Hegedűs D. Géza ötletgazdaként és rendezőként vitt színre a Vígszínház társulatával. A több mint másfél évtized alatt számos színész játszott a darabban Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán és Reviczky Gáboron át Oroszlán Szonjáig. Borbiczki Ferenc mint Akela, Méhes László pedig mint Ká a kezdetektől fogva játszik a darabban.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása