S.o.s. segítséget kér a Közép-Európa Táncszínház

Segítséget kér a Bethlen Téri Színházban működő Közép-Európa Táncszínház, ugyanis nem tudja tovább finanszírozni működését, hiszen a független színházak egyelőre múlt éves támogatásukat sem kapták meg.

A Közép-Európa Táncszínház az elmúlt 23 évben 21 ország 38 városában lépett fel, 81 ősbemutatót tartott, 42 alkotójuk és több mint 1000 hazai előadással öregbítették az itt megfordult 97 táncos és a Közép-Európa Táncszínház hírnevét. "A 2012-ben újra nyitott Bethlen Téri Színházzal közösen rengeteg tervünk van még, de ahhoz, hogy ezt a kritikus időszakot átvészeljük, most az Ön támogatására is szükségünk van" - hívták fel a figyelmet hónapokkal ezelőtt közleményükben. Most újra segítséget kérnek. 

 

ket3
"12 nap múlva bemutatónk lesz, de már fizetést sem tudtunk adni, nem fizetjük a bérleti díjat és így tovább" - áll a Közép-Európa Táncszínház felhívásában, melyet a Facebookon tettek közzé.
Az okokról így írnak: "A 2012 évi működési támogatásunk zárolt 1/3-át március 26-ig kellett volna megkapnunk, ígéret van rá, hogy 1-2 hét és jön, de nekünk most van égető szükségünk 2-3 millió forintra" - közlik az alkotók, akik arra kérnek mindenkit, aki tud rövid lejáratú kölcsönt adni, hogy jelentkezzenek. Az alkotók szerint az is segít, aki a hírt továbbadja.

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása