Újra Finálé Fesztivál Szegeden

Idén újra megrendezi a Szegedi Nemzeti Színház az évadzáró Finálé Fesztivált, amely 2011-ben sikert aratott, de tavaly a teátrum energetikai felújítása miatt elmaradt. Május 14-étől nemcsak hazai, határon túli vendégjátékokat is láthat a közönség.

- Már biztos, hogy idén is megrendezzük a Finálé Fesztivált, de a programja még nem alakult ki teljesen. A korábbival szemben a régió fogalmát kiterjesztjük a határainkon túlra is. A temesváriak Spiró György Prah című darabját hozzák el, a szabadkaiakkal még tárgyalunk a megfelelő produkcióról. Attól függően, hogy hány külföldi előadást látunk majd vendégül, állítjuk össze az itthonról meghívottak listáját - mondta Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

n szegedi nemzeti szinhaz


Idén május 14-étől tartják a Finálé Fesztivál előadásait - nem feltétlenül egymást követő napokon, közéjük kerülhetnek a színház saját produkciói is. Gyüdi Sándor elmondta: Szegedet is meghívták Temesvárra, ahol májusban egy hasonló régiós fesztivált tartanak. Azon a Sándor János rendezésében, Fekete Gizi címszereplésével színpadra állított Zerline, a szobalány története című Hermann Broch-darab képviseli a szegedi teátrumot.

 

Forrás: Délmagyarország

süti beállítások módosítása